Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej.

Får jag gnälla lite?

Allting är så himla tröttsamt just nu innan jag packar väskan och säger hej till sommarlov. Det är fett med små jobbstumpar som legat och släpat och som måste fixas innan min semester börjar om två veckor. Det är andra grejer som måste fixas med, på det privata. Papper ska fyllas i, släktingar firas, presenter köpas, måsten måsten. Jag längtar så efter att få vara ledig på riktigt. Ibland önskar jag att jag vore en sorglös obryende person av mig. Typ här existerar jag lite slackt sådär, för min skull only, allt annat kan sticka och brinna. Fast jag skulle nog börja ogilla mig själv till slut om jag vore sådan…

Och så börjar jag faktiskt tröttna lite grand på att det regnar och är grått typ hela jäkla tiden. Jag är ingen stor sollapare men jag har glömt när jag sist cyklade utan armvärmare. Det enda som är skönt när det är kallt är att springa (eller cykla cross men den har jag inte köpt en, tipsa mig om du har en begagnad till finfint pris åt mig). Jag fullkomligen avskyr att springa när det är varmt (eller jag och jag – min kropp snarare) men nu när det är svalt så är skogsstigen och löpardojorna mina bästisar. I alla fall under måndagar som ju är mina “göra annat än cykla”-dagar. Och vad gäller löpning – eller kalla det joggning, allt över fem km/h räknas väl som lunk, typ? – har jag noll ambitioner. Känner kroppen för att stanna och glo på en stubbe så låter jag kroppen stanna och glo på en stubbe. Känner kroppen för ett spontanryck i backen så kör jag backe upp och ner och sedan upp och ner igen. Och alltid till ruskigt usel technomusik eller möjligen ruskigt melodisk hårdrock. Som ni ser – noll krav, vare sig på upplägg eller stil.

Idag står intervallträning på schemat men det lovas ju nå förbaskat mycket regn ikväll. Jag tänker förstås inte banga intervallerna för det men tänker me helgott samvete utöva dessa inomhus på närliggande gymmets testcykel. Till ruskigt fin musik förstås.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.