Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Snack

Saker man kan göra med slang!

Saker man kan göra med slang!

Jag älskar denna veckas aha-upplevelse. Efter att ha bott i lägenheten min i över ett år så har jag äntligen upptäckt att det finns ett vattenuttag på husets bakgavel och en trädgårdsslang att “låna” i källaren. Eller alltså jag har liksom inte frågat om lov eller så men visst borde jag som ändå köpt min lägenhet, ha rätt till att använda slangen då och då? (Min plan är i alla fall att köra tills de kommer på mig och skäller ut mig) Med hjälp av ett slags verktyg (har många verktyg men vet inte vad de heter) så har jag lyckats få fyr på vattnet och med lite snits så har jag fått på slangen och nu kan jag äntligen tvätta mina cyklar på hemmaplan. Mitt badrum är ju så litet att jag knappt skulle få plats med cykeln i vertikalt läge förstår ni (här på mäklarbilden kan ni skymta badrummet men tänk på att de alltid använder vidvinkel). MTB-tvätt har alltså hittills varit att fetglömma. Åh jag är så glad så glad! Men ännu gladare är cyklarna.

Nu vill jag lära mig allt om cykeltvätt! Vad är era bästa tips? Jag kör jämt med Yes Powerspray, diskborste och Biltema-wipes men lär ju finnas bättre alternativ. Eller..?

Vi firar så länge

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

10 kommentarer

  1. Mucoff baby, muc off. Och börja med kedja & kassett – där behöver du hederlig avfettning. Spraya avfettning på tandborste och borsta bort oljegojs. Skölj med vatten. Gå sedan loss på ram och pinaler – spraya med mucoff, tvätta med svamp och ljummet vatten + en gnutta bilschampo. Skölj. Torka med ren trasa. Smörja. Och glöm för guds skull inte att vaxa pärlorna dina (om de inte har matt lack såklart). Cykelvård är kärlek!

    1. Mucoff kände jag inte till, verkar moderna grejer. Är de eko också? Måste spana in, tack :D Smörjer gör jag nästan alltid med Squirt, bästa grejen som är färglös också :) haha jag har aldrig vaxat mina pärlor, men det har mina kompisar fixat åt mig. Men får väl börja göra det själv… (så länge jag orkar)

  2. Lite varning för yes powers pray. Det är bra tryck men på carbon kan det bli fläckar om man har otur. Sen tänk på miljön, när du står där och leker sexy biltvätt rinner ju dom otäcka kemikalierna ner i marken.

    1. Jo, har hört att sörjan är lite väl frätande. Är faktiskt försiktig. Exakt, man vill ju inte att det ska besudlas i cyklingens namn. Måste börja leta efter ekostuff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.