CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Allmänt om träningCykelKatja kör landsvägKatja kör MTB

Västeråscykeln, MTB, XC och annat skoj i veckokollen!

Västeråscykeln, MTB, XC och annat skoj i veckokollen!

Vad vore veckokollen utan redig selfie – här
supercasual på väg upp till Norberg, i gammeltröja,
med ny hjälm,
vanliga brillz och alltför bra musik i lurarna

Hej.

Haha idag är jag sjukt landsvägssugen igen. Tvingade igår mig själv (och stackars Tony) till aktiv vila i form av svinkall kvällsvandring ute på Björnö (Västerås naturreservat med tillhörande stugfyllon och fräcka dovhjortar med gulliga vita stjärtar). Vi försökte – verbalt – snickra ihop sommaren. Typ vad vi är sugna på, vad vi hinner med, vilka tävlingar och lopp vi bara måste köra och vilka vi kan tänka oss missa till förmån för annat… Så himla svårt att få ihop allting ibland men i slutändan så är det tävla, cykla fort och berg vi vill åt. Enkelspårigt och koncist. Älskar’t.

Den här veckan är rätt så fullspäckad med cykel – precis som jag gillar det. Vi kör en klassisk veckokollen!

* Idag tisdag är det klassisk klubbträning. Idag hoppar jag ledarskapet och fokuserar på cyklisten Katja istället. Hoppas på fina intervaller. Ser kallt ut ute men kan i alla fall inte bli värre än för grabbarna som kämpar om rosa tröjan idag!

* Imorgon onsdag får bli en mtb-dag har jag bestämt. Hoppas Valle vill vara med och leka, annars är tanken att jag ska våga mig på rocklundabanan!

* På torsdag den 29 är det dags för årets upplaga av Västeråscykeln. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och kör detta fantastiska motionslopp tillsammans med oss. Det finns distanser och fartgrupper för alla smaker – läs gärna mer här på vår hemsida. I år är det xtra xtra då vi dels provar mastergrupper (ledarledda klungor med förutbestämd snittfart) och dels tar supertag i detta med att på riktigt värna om vår miljö och erbjuder både källsortering och ekofika till våra motionärer – inte minst tack vare bästa Annas fantastiska insats. Super, va? Kom kom kom så kanske vi får cykla ihop! <3

* På fredag lär jag benen bestämma farten. Beroende på vilken fartgrupp jag som ledare åker på under Västeråscykeln så har jag antingen kalaspigga eller ömkligt trötta spiror på fredag. Hoppas på snyggt väder och lika snygg klungkörning med nåt villigt gäng.

* På lördag ska jag ta min Canyon och rasta den samt styra kosan mot bygget av årets Västerås XC-bana… Den tänker jag studera noga. Varför får ni veta alldeles snart men glöm för all del inte att spana in inbjudan och anmäla er här! En alldeles grym tävling utlovas.

* På söndag är det dags för själva Västerås XC-tävlingen och då kommer vi att ses det kan jag lova. Glöm för all del inte säga hej.

Så, vilka av er kommer och kör Västeråscykeln och eller XC-tävlingen? Och skyll inte på Långa Lugnet nu, nog räcker benen till båda :)

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

 1. Hej!

  Sökte på Västeråscykeln och halkade in på din blogg. Mycket rolig och intressant läsning! Har rätt nyligen börjat cykla LVG och ska ge mig på 90km imorgon på Västeråscykeln. Förhoppningsvis kan jag haka på i en Mastergrupp också så blir nog upplevelsen perfekt :)
  Lycka till imorgon!

  1. Hej Pierre! Tack för dina snälla ord :) Hur gick det? Hamnade du i rätt mastergrupp? Jag och Andreas ledde den ”lila” gruppen och det gick bra! /Katja

 2. Det gick jättebra! Jag hängde med den långsamma, orangea gruppen (24kmh snitt, Micke som ledare) och allt gick fint. Stundtals flöt allt på riktigt bra även om första sträckan norrut var lite intressant med mot/sidvinden :) I efterhand hade jag nog orkat cykla snabbare, men jag är nöjd med totaltid 3:46 där vi hade 2 snabbstopp, 1 fikastopp och 1 punktering ca 1 km från fikastoppet :P
  Men mer gruppcykling kommer det att bli! Riktigt roligt :)

  1. Super! Micke är bra som ledare :) 24 är inte så dumt heller i den vinden, minns att många i min mastergrupp tryckte på lite för hårt i början för att sedan skrika LUCKAAAAA när det gick fortare i medvind hem :P Det gäller att lära sig att fördela krafterna… Bra kört iaf och välkommen till klungcyklingens underbara värld!

   1. VI tappade tyvärr 2 stycken redan första milen, så då blev vi alla väldigt oroliga.
    Det lite väl fort när vinden vände för oss som var pigga i benen, men då fick vi veta hut av Micke :P Sedan lugnade vi alla ner oss lite och fick ett mycket bättre flyt i klungan, målet var ju att alla skulle i mål såklart!
    Haha tack, längtar till måndag då jag får chansen på klungcykling igen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.