CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katja kör landsväg

Of lingon and sprint.

Alltså too much information etc. jag vet – men fan va jag ogillar mensdag #2! Mensdag #1 är mest trevligt man ba jahapp kvinnopower baby! Mensdag #3+n är också helt okej, tänker knappt på mitt tillstånd då. Men andra dagen. Det är ett helvete! Det är en sån dag jag egentligen borde ligga inbäddad i sängen, äta munkar, kolla på nån amerikansk kärleksfilm och casha ut till nån fond vars enda hjärtefråga att rädda valungar i nåt avlägset land, typ. För att det gör så himla, himla ont i magen och i benen och så är jag gråtmildare än lökkniven och

buhuu

(vänta ska torka ögona)

så, i alla fall!

här skulle det köras spurtrunda och så är det ändå för varmt för att ligga hemma inbäddad. Så jag tryckte i mig ett sånt piller, drog på min catliken och de röda specializeden över de nykära ögonen (linser for. the. win – alltså hur grym är inte linsuppfinningen?) och rullade ut.

Spurtrunda är alltså när man kör ett gäng ihop cirka sex mil och så finns det vissa segment på sträckan där det ska spurtas. Fett demokratiskt – vill man spurta så gör man, vill man inte spurta så passar man. Man stannar till och väntar in varann efter varje spurt så ingen blir avhängd.

Himla fint väder, nästan lite för varmt för min prestation egentligen. Dagens mål var att skita i att hävda mig utan glida med och typ må. Så jag gjorde det! Segade förstås inte för mycket men försökte mig inte pressa för mycket heller. Mensdag #2 satte ändå stopp för några större bedrifter. Eva ledde rundan, vi var rätt så många men väldigt organiserade och ingen åkte ner i diket, alltså himla lyckat. Mina ben kom förstås igång lagom till rundans slut och jag kunde börja känna givande acceleration.

Slutet gott allting gott.

Mina nya alldeles gemytliga arm- och benvärmare signerade mitt favvomärke har anlänt och sitter som om jag vore född i dem. Fiskpinnarna myser sig gyllenbruna i stekpannan, giroetappen är nästan framme på flashdisken och imorgon börjar helgen igen.

Wunderschön kväll lingoneländet till trots. Puss!

P.S. Tack för era pollentips förresten. Märker att det blir lite lättare med linserna men ska testa någon vettig spray också.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Haha, underbart! Och inte alls för mycket info! Det borde på riktigt startas en nationell fond där kvinnor som har för mycket mensvärk för att kunna pallra sig till jobbet kan ta ut lön för dom dagarna.

    Vilken härlig träningsform det där verkar vara. Nu kanske jag blottar ett kunskapsglapp, men är det cykel du susar runt på?

    1. Nej men faktiskt. Och jag är ändå relativt lyckligt lottad. En tjejkompis till mig kräks och typ nästan svimmar av smärta varje gång hon får mens.

      Jepp, det är cykel – fantastiskt om man vill träna och upptäcka saker samtidigt! Börja du med vetja det kommer du inte att ångra ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.