Cykelkatten

Afterbike, afterglow

I lördags gled jag och lillebrorsan in på cykelcaféet Le Mond för lite fika och Giro! Innan det hade vi vart till Luma och spanat in Luma GP-banan som jag hade tänkt köra nästa tisdag*. Regnet hade regnat lite på oss så det passade perfekt att chilla in på ett nytt café för lite recensionsmaterial.

Himla blyg och fumlig som jag är så vågade jag knappt möta den söderhippa personalens frågande blick när jag skulle beställa. Caféet är ju känt för att vara coolmenyat och eko men vadå, ofta jag törs beställa nåt alltför annorlundatyp. Ska man beställa nåt coolt – som nu senast acai bowls så måste man ju kunna uttala det namnet också och det är jobbigt. Så jag beställde cappuccino, bulle och te.

Men inte ens det förblev ocoolt! Först fick jag vänta lite extra på att få min kaffekopp. När den väl kom så fick jag veta varför. Den söderhippa bartendern berättade för mig om att det var en kändiscappuccino jag skulle dricka. Ty en hipp fotograf rände runt i caféet och fotade saker och bland annat min cappuccino i händerna på den hippa bartendern alltså. Ödmjuk och blyg som jag är så lät jag bli att upplysa bartendern om vem som var mest kändis av oss två. Alltså cappuccinot och mig.

Till slut så placerade jag mig, brorsan, kändiscappuccinot och den något mer folkliga bullen uppe på loftet. En stor skärm satt uppsmälld på väggen och visade början på giroetappen. Himla fint! Tyvärr såg jag inte alltför många cyklister uppe på loftet. En nycyklad kittad gubbs satt och smällde i sig lite käk. En annan gubbs såg misstänkt cyklig ut men var civilit klädd så jag vågade inte le konspiratoriskt. Annars bestod gästerna av random folks. Misstänker att det förmodligen skulle välla in fler cyklister när det var närmare etappens slut (det var typ ni mil kvar när vi fikade, fick se slutet hemma förstås).

Så satt vi där och mös och njöt verkligen av fikat. Supergod bulle! Cappuccino värd sin kändisstatus! Icke-stinkande te! (om än i glas vilket inte är så himla praktiskt för små åttaåriga händer) Giro på tv! Snygga ol school-affischer på väggarna! Begagnade stålisar till salu! Extraplus till softa tunes en fysisk dj producerade på våningen under.

Med andra ord så är Le Mond ett ställe jag kommer att återvända till. Bland annat så tänker jag föreslå det som officiellt fik för årets upplaga av Tour de Chat (vi fikade på Biachi förra året). Trevlig personal, gott fika, söderchillness, ekologiskt och välavvägt cykelestetiskt. Super!

* men nu är har det blivit känt att GP tyvärr blivit inställt för att banans nya granne – gym- och fitnesskedjan SATS som flyttat in i Lumafastigheten – inte vill att någon cykeltävling genomförs där. Himla tragikomiskt.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.