Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör landsväg

I behov av flytande cykelkakor

Jahaja, så idag hängde jag på spurtrundan med snabbgruppen. Flera av dem skulle tävla i Östgötaloppet imorgon så de skulle ta det lite lagom lugnt. Rent teoretiskt lät det ju lämpligt, även om Nisses Energitrampsrunda lockade – 12 soliga mil med stopp på det surdegsdrypande Stenugnsbageriet i Köping.

Istället blev det hälften så långt, och dubbelt så lärorikt. Och kul!! Dessutom började det blåsa och ha sig lagom till att vi klapprade in på Bianchi-kafét för att smaka på deras kaffe. Så det kändes som rätt val ändå.

Klungkörning och spurter var temat för dagen. Det blev väldigt uppenbart idag att det finns en sak som är bra med att ligga mitt i en snabb klunga, och en sak som är dålig.

Det som är bra är såklart att cyklingen blir energibesparande eftersom klungan tar vinden om man ligger rätt. Det var ju därför snabbgruppcyklisterna coachade mig att ligga i solfjäder och rotera åt olika håll och göra förflyttningar på vägbanan, allt beroende på vinden.

Men det finns också en sak som är dålig, och det är om nån där mitt i smeten kraschar (t ex du). Och det var detta som hade hänt på slutet, när jag kom inlallandes i mina 40 knyck. Jag hade ju släppt klungan den sista kilometern för att unna mig att skåda lite blåsippor i medvinden.

Jag såg dem på håll stå i grupp och greja med någons cykel. Jag rullade fram och såg att VCK-lycran var sönderriven, det var blod på nåt ben och det justerades och mekades med två dyra cyklar. Cyklisten som kraschade hade nära nog dragit med sig en till i fallet, men denne hade påpassligt tagit sin tillflykt i vägrenen.

Den blodige verkade lindrigt skadad. Men det kan gå så snabbt, inte bara i snabbgruppen. Och det går uppenbarligen finfint att krascha även utan bilister inblandade.

(just det, en sak som Mange påpekade var att jag började vagga fram och tillbaka över cykeln på slutet, och jag kände efter och mina lår brann som eld och han sa att jag skulle behöva flytande kolhydrater i flaskan hädanefter. Och att jag skulle behöva börja dricka i förebyggande syfte. Så cykelkakorna får nog sällskap av lite hederlig blandsaft i fortsättningen, åtminstone i ena flaskan)

Och just det, ni som tävlar imorgon – stort lycka till!! Katja ska tydligen dra direkt till Östgötaloppet från Mallisplanet, DET är karaktär det.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.