Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Maria skrev:

Jag tycker att det skulle vara roligt att läsa om psykologi, hur man kan peppa sig själv att träna fastän man har tusen ursäkter att låta bli. Motivation helt enkelt! Hur man tar sig till andra sidan!

Hm, svarar med en liten tankebild så som hon brukar tänka de dagarna benen inte springer till cykeln, gymmet eller löpstigen. Ingen djup psykologi i ett litet inlägg – men väl de vardagliga, beprövade knep som går ut på att övertyga den strejkande hjärnan. Och glöm aldrig att belöna – både före (med kanske lite energi?), under (med kanske ny fin tröja du känner dig snygg i?) och efter (choklad t ex!) passet.

P.S. Du som inte riktigt finner glädje i att träna för träningens skull – byt genre (jepp, det finns liksom tusentals olika grejer att testa på, om än tillfälligt!) och/eller anmäl dig till ett lopp eller en tävling. Våga vilja vinna! Om inte annat så över dig själv. Blir mycket lättare att få upp rumpan ur vagnen då. Lovar!

Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.