Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Gårdagens sista stopp – för knäets skull, inte för däckens

God måndag. Alltså en sak slog mig imorse. Jag har aldrig ever ever punkat. Det är egentligen helt sjukt! Visst, jag har cyklat racer i bara två helår – men jag har banne mig hunnit cykla på typ, diverse underlag!

Har cyklat inne i Stockholms innerstad.
Har cyklat på motorvägsliknande supertrafikerade vägar ute i Europa.
Har cyklat på gruspartier.
Har cyklat på fylletyska strandpromenader på Mallis.
Inne i svenska postlönelördagssmåstäder!
Osv.

Jag cyklar banne mig nästan varje dag.

Men punkar aldrig.

Min teori är att det beror på två saker:

Sak ett: Lite för tjockgodsade (och alltså lite för tunga) däck

Sak två: Att en punkfest utan dess like lurar bakom hörnet och då jävlar blir det inte nådigt för samtlig inblandad

Faktum är att jag liksom vill veta hur det känns att få olika slags punkor. Visst, jag har punkat på damtralla och grejs, men då går det segt sakta och man upptäcker oftast inte att det hänt nåt förrän man kommit hem, för det går så trögt ändå. Men jag blir orolig efter jag hört läskiga berättelse från tävlingar där folks däck typ exploderat mitt inne i en kritisk kurva eller pysits ut precis när det var spurtdags. Hade varit skönt att känt på det i civilsammanhang så man inte tappar fattningen helt när det väl gäller.

Måndagsreflektion utan dess like, hörs snart! Puss.

P.S. Jag kan laga punka / byta slang etc. Ba så att ni är lugna liksom ;) D.S.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

10 kommentarer

 1. Jag har punkat på landsväg i Sverige exakt noll gånger senaste 5 åren.. gäller att undvika alla möjligheter till punka och så har jag hela tiden kört på Conti GP4000S-däck som fungerat hur fint som helst.

  Dock har jag alltid med mig 2 slang och minst 2 patroner ut, på alla rundor, oavsett..

  Kan ju vara bra att öva hemma på att byta slang ändå, eller ta ut den man har och sätta in den igen, så man inte står där tafatt när det väl händer ;-)

  1. Vår tid kommer känns det som ;)

   Haha, jo jag kan fixa punka, har hjälpt folks etc. Kolsyrepump har jag också med mig, samt slang, bara en iofs… Kanske ska ha två också…

  1. Exakt! Hoppas du både pepprade och tog i trä, annars väntar pistolskottsp*nkteringen runt hörnet ;)

 2. Pingback: Samarbete med ROSE
 3. hej!
  Trevlig blogg!

  Var kommer din sadel i från?

  Jag och min väninna är på jakt efter nya, eftersom vi lite fint sagt får ont i framstjärten av de vi har.
  svara gärna i mail om du pallar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.