Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cyklistens ABC på engelska – mest skoj, men bra
att kunna ifall man råkar laddat ner ett lopp med engelsktalande kommentator!

Det händer ganska ofta att de som kollar på cykel med mig utbrister Men va du kan, att du orkar lära dig alla namn lag kuriösa etc.! För mig är det ingen konstighet. Hur kul är det att titta på lopp vars deltagare man inte känner till? Och visst, mycket snappar jag upp “ofrivilligt” via mina cykelkanaler på sociala medier och irl. Men allt som oftast söker jag aktivt information och faktiskt, pluggar på. Vilka är cyklisterna som är aktuella i det specifika loppet jag tänker se? Vilka stall kör de för? Vad har de för kvalitéer och svagheter? Vad har de för gears? Hur ser banan och terrängen ut? Hur har säsongen varit hittills? Eftersom det nu är några år sedan som jag började intresserade mig för proffscykling så har jag byggt upp en mental “databas” – men cyklister, stall, märken kommer och går – vilket gör att databasen behöver uppdateras inför varje cup, grand tour eller annat enskilt för mig intressant lopp. Nördig och onödig kunskap? Kanske det i vissas ögon, men jag inbillar mig att jag lär mig ett och annat genom att studera dem som bevisligen är bäst i världen på sin grej. Plus så blir det ju så mycket mer spännande när man börjar bry sig om vad som händer där ute på banan.

Här är ett par exempel på relevant cykelplugg nu i vår. Dels topp 10 cyklister som det kommer att handla om denna landsvägssäsong – med Marianne och Emma i absoluta toppen förstås – och dels datumen för damernas lopp inom 2014-årsvärldscupen. Om inte namn säger dig någonting – youtuba eller googla på namnen och lär känna cyklisterna. Jag kan lova att ditt tittande kommer att bli roligare, mer spännande och faktiskt, mer lärorikt. Rätt som det är så kommer du att känna igen dina kvalitéer… och då är det bara att börja observera och sedan, testa när du är ute med klungan.

Vilka är era främsta källor för sökning av cykelrelaterad information?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.