Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja kör landsvägKatja reser

Bokat & klart

Bokat & klart

Hej.

Det jobbiga med att resa är att boka tycker jag. Jag gillar att planera, läsa på om stället och packa men själva bokningen (och betalningen) är mest jobbigt. Men nu har jag i alla fall bokat Mallis! Jag har ju som vanligt dröjt in i det sista med att boka – främst för jag inte riktigt bestämt mig för när jag skulle åka – men nu är det check på den. Samma hotell som sist, grymt prisvärda (dock hårdsängade) Hispania i Arenal.

Den tredje april lyfter planet som tar mig, Contis och ett gäng andra till min älskade cykelö. Hela åtta cykeldagar får vi där, alldeles lagom för att hinna med både tuffa intensivpass samt enmannadistanspass som kommer att ta mig till både favvoställen och förhoppningsvis en och en annan för mig ännu oupptäckt hörna av ön.

Framöver blir det med andra ord till att sitta böjd över min solkiga (den har ju ändå tre mallisresor på nacken) karta över ön och Google Maps och planera in lite sköna rutter. Ser speciellt fram emot öns västra sida (tänk Soller, Sa Calobra mm) eftersom jag inte cyklat där så mycket än – här ska det klättras långa backar (östra sidan har också backar men inte lika sugande långa).

En småjobbig sak som återstår är att boka cykeln. Jag har ju som en mindre princip att välja nya cykelmärken varje gång – att hyra cykel är ju det bästa sättet att testa nya märken! Hittils har jag testat Orbea och Merida. Orbean stal mitt hjärta. Merida stal min rygg för någon månad framåt… Fast det berodde förstås inte på Meridan i sig utan för att Ciclos Quintana trots i förväg bokad (och bekräftad) cykel i min storlek inte lyckades skaka fram en, vilket gjorde att jag i ren desperation körde på en för stor hoj – förödande för min känsliga rygg! Alltså går CQ:s uthyrning fett bort – förutsett att andra uthyrare har hojar i min size. Fick tyvärr ett tråkigt meddelande om att en Stevens-uthyrare inte hade kolfiberhoj i min storlek. Blir till att jaga ikväll efter träningen.

Rent träningsmässigt hoppas jag på en tuff och utvecklande resa. Jag vet att det kommer att bli rätt så kämpigt för mig – jag kommer att vara på ön tillsammans med klubbens snabba(ste) gäng. Det innebär att jag a) kommer att finna mig i att bli avhängd då och då och b) kommer att behöva cykla själv vissa dagar för att låta kroppen återhämta sig mellan de supertuffa passen som väntar (dvs. undvika skada mig). Det sistnämnda är nog det minsta problemet. Jag vet också att jag är mycket starkare med mina egna mått mätt i år men jag är fortfarande mycket svagare än de som är på Mallis just då – vilket ju inte är så konstigt med tanke på vilka lirare vi pratar om! Jag får helt enkelt tänka klokt, ödmjukt och målmedvetet. Dagen efter vi kommer hem är det Östgötaloppet som gäller. Hoppas vara redo för årets första landsvägstävling då. Då gäller det att ha luttrade men ändå fräscha ben och några minuskilo på vågen.

Och en sak till, jag måste bara säga det bara så att du vet Grannen. Jag kommer att sakna dig så. Enda trösten är att vi har hela sommaren på oss att cykla tillsammans, och hela hösten med om du ändå går och köper dig en fin cross!

Men nu – megapepp!

Ses vi där då?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

11 kommentarer

 1. Fan så gött! Klart en blir avundsjuk, se till att få tag i en hoj i din size nu bara. Du kommer sitta på en ruggig form till Östgötaloppet…

  1. Nån gg får du allt hänga med, och rätt som det är så är boysen stora nog att hänga på de också! :) Yes, formen får liksom inte sopas pga. mekanisk skada, typ.

  1. Va kul! Du kommer garanterat bli kär i ön, alla gör det :) Jepp, vinka hej om du ser ett rötthårigt troll med svart s-works-hjälm!

 2. Du kommer garanterat inte vara svagast på Mallis och Hispania just den veckan (el 7-13/4)! Var lugn för det. Den platsen har jag paxat med min då typ 19 veckors mage och nada cykling i bagaget i år… Bara o hoppas att det går att cykla alls, men allt går :-D Kan jag mot förmodan inte cykla så finns det en Wilier till övers på sport bequi..

  1. jaså, bäbismage? :D då får du allt ta det försiktigt. ska bli mysigt, längtar redan till alla middagar haha…

 3. Då ska du till Mallis samtidigt som cykelklubben.se. Jag lovar att heja om jag fattar vem du är:)

  (Gammal västeråsare som läser bloggen då och då)

 4. Kul att ännu fler VCK:are kommer vara därnere. Jag åker också den 3:e och bor också på Hispania :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.