Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Bäst läsare – sämst kommentatörer?

Måste ba säga en sak. Ni är bäst läsare. Jag vet det för jag har en sån där smart statistikmanick. Jag vet också att ni bryr er, brukar jämt bli kommentarer / diskussion / snack på Twitter och Facebook. Men att kommentera här på bloggen? Nä, det pallar sig inte liksom. Det är som mina irl-cykelpolare. Hela gänget läser bloggen och kommer gärna med synpunkter och sånt när vi väl ses – men att heja lite genom att kommentera på bloggen – nä

det pallar sig inte!

Om jag är arg förbannad och bister?

NÄDÅ :)

Jag vet att kommentarskulturen är något annorlunda bland oss supernischade sportbloggare. Oftast läser man och konstaterar att jaha, det är trevligt liksom, kul för dig med din träning, heja heja. Kommenterar man så är det om man råkar för en gångs skull bli provocerad, om bloggaren ska köra nåt häftigt race eller om bloggaren kittat upp sig på nytt som är wowowow, typ. Eller om man slänger ut en fråga rakt ut typ hallå jag behöver veta om jag ska fyrkantiga eller ovala hjul till min nya rääääääcer!

Annars?

Nä. Det pallar sig inte.

Dumma er.

(har förresten mensvärk och semmelsug)

Nä, jag har ändrat mig.
Bästa er! Och jag är glad för varenda en av er, fatta lilla skitkatten med sitt lilla cykelintresse liksom.

men seriöst. Det gäller ju oss alla cykelbloggare – stora som små. Jag är bara ärligast liksom, offrar mig för cykelbloggarsläktets bästa, spelar lill-martyren in disguise.

Så skärpning folks. Ni vet ju själva hur kul det är att få kommentarer. Jag läser alla mina och svarar på 99 av 100 ungefär.

Kommentera mera!

Så länge straffar jag er med en sliskig Scorpions-låt på temat. Lyssna och njut plågas :P

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

15 kommentarer

 1. Det är sant! Jag får oftare kommentarer på fb eller twitter och ger nog oftare kommentarer där också om dom är kopplade till bloggar. Dåligt! Jag ska skärpa mig…. =)

 2. Om det är någon tröst har inte heller superbloggaren Öijer några kommentarer nästan ;)
  Sen är det liiite jobbigt att fylla i namn o epost också faktiskt.

  1. Jag vet det så jag är inte bitter så liksom, kulturen är så bland cykelbloggare ;) Det är som herr Swyzak skriver där nere… 90 % av mina läsare är lata cykelfolks som typ hellre vaxar benen än skriver en rad eller två. Och det är ok – jag vet ju att ni ställer upp när jag för ovanlighets skull ställer sakliga frågor… haha

 3. Det som lite talar för att man kommenterar på fb och twitter är att man har direktkoll på återkopplingarna. Tråkigt nog!

  1. Precis, mycket enklare där ;) och det är väl ok egentligen. Men ändå bra att uppmuntra folks då & då ;)

 4. Eftersom jag nu har lidigt mig igenom scoprionlåten (säg inte att jag gillar den, det blir liksom inte bra då) så ska jag kommentera med!
  Allvarligt håller jag med dig och ovan, kommentarer, reaktioner och annat dyker upp på fb i större utsträckning, det är lite som Johan skriver, mer koll på återkopplingarna.
  Sen är det i många fall för min del att jag inte kan kommentera wp-bloggar emellanåt. Mina långa kloka, peppande och fina kommentarer försvinner.

  Men en stor eloge till dig Katja som tar dig tid att kommentera!

  1. Haha du kommenterar ofta nog Helena :) Jag har inte heller tid att kommentera andras bloggar hela tiden… Men tror folks behöver sig en påminnelse då och då ;)

   Jag vet, vissa har WP-kommentarsfunktionsstrul, och vissa har dumma login-måste-fält. Där gav du mig en idé…

 5. Känner igen detta :-) Du är helt klart inte ensam ;-)

  Lättare kommentera på FB / twitter osv än på en blogg. Kanske lättare om man har FB-kommentarsfält som plugin men det kräver en standalone wordpress-installation.

  1. Har funderat på att ställa in det pluginet, men då får ju folks inte med reklamen för sina egna bloggar ;)

 6. Jag läser oftast bloggar på iFånen med en RSS-app. Oerhört bra app för att läsa och hålla sig uppdaterad men det går inte att kommentera (eftersom den bara visar RSS-flödet), vilket gör att jag inte spontan-kommenterar så mycket.
  Ska försöka skärpa mig.

 7. Jag tror att det här är en tendens man ser överlag, det gäller inte bara cykelbloggar utan även andra bloggtyper – läsarna kommenterar helt enkelt inte på samma sätt som man gjorde för några år sedan. Digital lathet kanske, förändrade onlinevanor – sjukt spännande, man måste beröra/uppröra/provocera väldigt för att få mycket kommentarer. Jag försöker dock peppa de bloggare jag gillar med ett inlägg då och då för jag vet hur glad man blir! Tur att statistiken finns så man vet att folk läser!

 8. Märker exakt samma sak själv! Kommentarer fås via FB/Twitter/IRL. Alltid kul med kommentarer men det värmer extra när ngn tar sig tid att kommentera direkt på bloggen, eftersom jag vet att det är mer “omständligt”! Kan likaså bli bättre själv… :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.