Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Styrkevecka med inslag av intervaller och deadlines.

Styrkevecka med inslag av intervaller och deadlines.

solnedgång

Solnedgången över Mälaren i söndags var inte att skoja med

katjapåisenTotal avsaknad av posering men ändock glad min,
så här slapp och skön var jag ute på Mälarisen i söndags!

Hej.

Fast det är tisdag så är det ju nästan måndag (eh) eller i alla fall start på veckan så jag tycker vi kör veckokollen så att ni vet ungefär vad jag tänker företa mig i tränings- och livsvägen!

  • Förra veckan gick ju ut på återställande träning då jag var alldeles post-halsflussig och rackarns svag. Alltså körde jag jobbiga intervaller, men bara varannan dag (pulshets i tisdags, fyror i torsdags, trapp 4 till 8 och tillbaka i lördags etc.). Dagarna emellan vilade jag dvs. promenerade enbart. Denna vecka viger jag åt allmänstärkande träning så kommer att bli mycket cirkelfys, stationsjympa och sånt. Älskar det faktum att det är styrka som är min största svaghet just nu, hellre ben som ger upp än andningen!
  • På torsdag leder jag klubbspinning och det blir en musikalisk svettrip utan dess like – som vanligt! Komsi komsi, intervaller när det är som jobbigast blir det.
  • Ett par – fem (?) timmar kommer att vigas åt ett cykelrelaterat skrivjobb som förhoppningsvis resulterar i nåt alldeles skitbra, bara jag kommer över den där deadlinetröskeln
  • På fredag åker jag till Stockholm och hänger med familjen och åker förhoppningsvis lite skidor med lillebror och glömmer denna gång inte att ta hem min nya framväxel så att jag äntligen kan fixa iordning rosen (AK, visst har du tid nån gång nästa vecka? Bjuder på pizza…)
  • Och så längtar jag redan till nästa vecka som jag tänker stenhårt ägna åt normala arbetstider (dvs. 8-5, inte 8-halv 8 som de senaste veckorna!) och stenhård fullt-igång-träning. De senaste månaderna har jag jobbat så mycket och så sena tider att mitt försvarssystem verkar helt åt skogen. Jag orkar inte vara sjuk och svag igen.

Vad har ni för veckoplaner, göra nåt skoj? Visst fan är det härligt att det inte längre är kolsvart när en cyklar till jobbet. Snart är det vår!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.