Cykelkatten

Afterbike, afterglow

katjaraphagilet

Utecykla mera!

Nejmenseriöst. Jag börjar lite smått misstänka att mitt underrede utsätts för sabotage från spinncykelsadlarnas sida. Som ni kanske vet tränar jag spinning på flera ställen – F&S där jag har säsongskort har två anläggningar här i Västerås, och så har jag klippkort på Actic också eftersom det är med Actic som vi i klubben har avtal för våra klubbspinningtillfällen.

Oavsett anläggning så gör det ont. Inte så att det nöter, men det trycker liksom, hamnar aldrig på sittbena oavsett hur jag än ställer in hojarna.

Och då har jag testat med samtliga bibs jag har och äger – glad motionär-Craft, VCK-Craft, wow-Rapha, Sky-Rapha, gammel-Etxeondo och till och med Rapha-bibs nr 3 “flossade polare”. Och då brukar jag ändå snegla på fitnessbrudarna med kevlarmu… själar runtom mig som klarar av hela åttiofemminuters nötningspass iklädda enbart tunna hotpants.

Om jag är bitter?

OM jag är bitter?

Jag skyller helt och hållet på sadlarna. Varför är det så konstiga sadlar på spinncyklarna? De är typ, lite för mjuka, lite för breda, lite för avrundade däruppe och oavsett var på sadeln jag placerar mina nedre behag så trycks en del av sadeln upp vilket efter några tjugominuter får mig att känna ajajaj och behöva studsa upp och ner som en annan jumps-motionär.

Och jag är livrädd. Vill liksom inte domna bort – vilket jag gör. Ha ont – vilket jag har. Ni kan ju tänka er de otäcka följderna, får ont av bara tanken!

Får förresten typ aldrig ont av vanlig racer. Inte där nere i alla fall. Men så har jag alltid delad sadel.

Idag blir det därför ingen spinning hur mycket det än suger i benen. Nej, idag blir det ett vanligt konditionspass istället. Vila

Vad tror ni? Har ni samma problem eller är det jag som är felbyggd? Tänk om man kunde ta med sig egen sadel. Övertygelsen växer – jag är gjord för att bo stort och flott med en egen catcave där jag kan smälla upp en trainer samt en stor fin stereoanläggning.

Än så länge får jag väl… variera sittställning, typ..? (eller hoppas på att Actic köper in nya, annorlundasadlade spinnhojarna snart).

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

12 kommentarer

 1. Jag får ibland skav av de dåliga och för breda sadlarna på Actic när vi har vår lördags VCK spinning. Fattar inte varför de har så breda sadlar.

  1. Skönt att veta att man inte är ensam, men trist att de inte uppdaterar, så ont om pengar har de väl inte? ;)

 2. Jag upplever att jag kan få besvär även med racern på trainer. Cykeln rör sig inte likadant som ute. Funderar på rullar det är nog bättre.

   1. Brukar vara lite annorlunda fäste, men borde gå att fixa. Jag brukar ta med egen sadel när det ska köras ett långt pass.

 3. Spinningcyklarna på “vanliga” gym brukar ha kassa sadlar. Den klassiska felaktiga övertygelsen att mjuk och brett är bra.

  Häromveckan satt jag själv i spinningsalen men blev bortkörd för att spinningcyklarna endast fick användas under spinningpass. Ville jag cykla när det inte var pass fick jag använda cyklarna borta vid roddmaskinen. Jo tjena. TV-shop-“cyklar” med fotöljer till sadlar och två skokartongslock till pedaler. Nej tack.

  1. Haha dråpligt, stackare! Skrattar gott ändå :) Jo allt det mjuka uppkört mellan… Nä, de kanske lär sig till nästa generation spinningcyklar?

 4. Pingback: Ovanför bältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.