CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Ord jag inte visste fanns innan rehabtiden.

I dessa rehabtider är det vanligt att man tränar både det ena och det andra, samt att man pratar med både den ene och den andre sjukgymnasten eller annan diverse lekamenexpert. Under den korta tiden jag rehabbats till höger och vänster har jag lärt mig en hel del termer. Vissa har jag förstått innebörden av, andra har jag mest nickat till (med sån där djup min, typ ”fast jag är Katja och känd för total nollförståelse av livets djupare dilemman så ser jag i alla fall smart ut”).

Här kommer ett urval av termer jag har lärt mig:

* Kötta – vad jag förstår så är det typ när man tränar på ett sätt som det gör ont, typ kavlar sin muskel så att ögona ploppar ut chiwawa-style och så ska man upprepa till musklern når nirvana och man själv apokalyps och så heter det kötta då. Upprepningen, alltså.

* Gluteus maximus – ett finare ord för stjärten, ska jämt stretchas för annars jävlar. Fler konstiga ”us”-ord. Varför kan inte musklerna heta så man förstår? Typ ”trycka-ifrån-i-backen-muskeln” eller ”puta-med-stjärten-muskeln” eller ”spurt-muskeln”.

* Kalorier – sådant en plötsligt måste ha koll på eftersom en måste vila benet då och då

* Dexter och sinister – är ju tydligen ord för vänster och höger (eller var det tvärtom?) Och jag som alltid trott att sinister betyder typ, ond och goth sådär

* Bindvävnadsmassage – smärttillförsel i stil med kötta

* Tålamöd… tolamåd… hur fan stavas det nu… tålamod. Så var det!

Livet är inte alltid en dans i lavendelfälten

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Varje gång jag skadat mig har jag blivit bättre, smartare, starkare, lärt mig mer. PEPPKRAMAR till dig – vet precis hur en höst/vinter utan cykel känns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.