Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

City riding – a lad’s thing only?

Hej.

Snokar runt lite på nätet och finner till min Jane Doe-glädje att H&M (!) av alla företag till våren släpper en cykelanpassad ung-och-hipp klädkollektion i hållbara (miljömässigt dårå) material.

Blir nästan lite mer vänligt inställd till H&M. Låter mig köpas lite där, tänker jag.

För inte är det fel med hållbara (miljömässigt dårå) material och samarbete med en läcker brittisk fixie-bike store? Det är ju så söder så triangel liksom.

Men så läser jag följande på H&M:s pressrelease rörande kollektionen:

We are thrilled to be making this collection with Brick Lane Bikes. Cycling is a global phenomenon, with so many men choosing to cycle both to commute and for pleasure. This men’s collection has all the utility and function riders need, combined with a great sense of style, says Petter Klusell, designer at H&M.

Och då blir jag slak och tänker jaha
det var ju väldigt duktigt tänkt
att snubbarna får cykla med stil
men inte vi.

Fuck you H&M tills ni skärper er.

Puss!

P.S. Och när ni väl skärper er, ge fan i att göra plaggen i enbart “sportigt neonrosa” kulörer.

P.P.S. Brick Lane Bikes grundare är en kvinna.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

    1. Nä, och det är lite tråkigt. Jag förstår ju H&M:s tanke med en specialkollektion just för killar, men just cykling är känsligt då man på nåt sätt utesluter en grupp (cyklande tjejer) som snarare borde uppmuntras. Killarna cyklar ju ändå ;)

  1. Ser vi till H&M:s totala kollektion, så är nog >75% för kvinnor.

    Men kan det vara att de först testar med en cykelkollektion för män, för att se om det säljer och sen kommer med en kvinnokollektion? Det är ju ändå mer än 80% män av alla som cyklar (tyvärr). Det är ju bara att hoppas!

    1. Kollektionen riktar sig till citycyklister snarare än sportcyklister. Och bland citycyklisterna är väl uppdelningen mellan män och kvinnor något jämnare än 80-20? De flesta tjejer här i stan äger minst en citybike var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.