Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

På tal om kylan.

Hej.

Äntligen har jag träningsvärk i de “nya” musklerna! Innan jag började med hardcorecykling (höhö) så tränade jag egentligen mycket mer allsidigt. Jag sprang på diverse F&S-pass, testade nya träningsformer hit och dit och höll igång lite allmänt. Men så kom cyklingen och tog mig med storm och tja – inte fan ville jag göra något annat än att cykla. Och springa lite dårå. Men nu mina vänner, nu är det kallt ute igen.

Vissa tycker att kylan bara är en dålig ursäkt för att pausa utecykling (vilket jag förstås inte har gjort, utan bara minskat på). Och visst, så är det säkert också. Men kom ihåg att du tränar för din egen skull, inte för att bevisa något för omgivningen. Och framför allt – se den här tiden du drar dig för att cykla ute som en tid kvalitetstid för kroppens övriga muskulatur. När tränade du bålstabilitet sist? Och armar? Ryggen? Ja, den onda, stela, alltför krumma cykelryggen? Jo, jag tycker själv att det är skittrist att inte bara kunna dra på sig ett par bibs och en kortärmad, hoppa på sin bike och bara dra ut – men jag väljer att se denna paus från cyklingen som välbehövlig. Dessutom måste jag köra igång hela kroppen inför skidsäsongen.

För att hålla igång benen vardagscyklar jag, kör spinning ca två-tre gånger i veckan. Sen tränar övrig kondition / styrka de resterande dagarna. Är det sol och skönt ute så cyklar jag förstås ute. Måste förresten köpa mig en sån där “gunda”, mina höstbibs är lite väl ventilerande runt härligheten för att få kallas höstbibs.

Igår körde jag 30 min step, 30 min core, en kvart crosstrainer på hög tyngd samt testade den nya SkiErg-maskinen. Fick 3,16 på 500 m på ok belastning. Ska förstås öka. Rätt så kul maskin, denna SkiErg.

Så – nu har jag härlig träningsvärk och om en timme är det dags att hoppa på damtrallan för att cykla till spinningen.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. SkiErg är grymt inför skidsäsongen, jag har dock 2 mil till närmsta helvetesmaskin…och cykla? Näää det är ju frost på backen.

    Håller ned dig, det är skönt och välbehövligt med cykelvila, och faktiskt ha den där möjligheten att “bara” cykla när vädret är fint. Inte känna sig tvungen att ge sig ut för att man måste.

    Nu laddar vi för snö va? Vallaburkar, snor och knarrande snö!!

    1. Haha snor får vi iofs av cykling med! ;) Men nog fan måste vi ladda för skidsäsongen, den här mittemellan geggan får gärna ta slut för min del…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.