Tåg i tredje trimestern, eller nu drar vi

Hej.

Ligger i sängen, utslagen järnet. Har spelat kubb (vårt lag vann) i Hedesunda, sett förbi Untra Vattenkraftverket (mäktigt skyddsobjekt jag svär asså), ätit Untra Gårdsglass (världsklass!), kört mer bil, handlat mina första gravidbyxor – någonting måste en ju vandra i?, köpt snacks och annat sött och gott, fraktat lite av Jonas bohag (Jonas lyfte, lugna nu), röjt hemma, skickat ett gäng-sisådär femtio omaka, gamla sockor till andra sidan och köpt två tågbiljetter nämligen:

Västerås – Duved!

Kul va? Vi ska upp till underbara Jämtland och härja* i fjällen. Jämtlandstriangeln om sig vill – eller korta dagsutflykter i återtakten om vädret eller kroppen säger ifrån.

Äntligen! Hemester är verkligen inte min grej. Hur kan man bli utvilad om man befinner sig i samma miljö som när man inte har semester?

Jonas packar. Imorgon måste vi hinna med att få ut det sista ur hans lägenhet innan vi överlämnar nyckeln till nästa hyresgäst.

Jag är smått… mycket nostalgisk och känslosam, på den tiden vi hann vara två innan jag blev med barn så skedde många fina stunder i den lägenheten. Hade gärna bott där om vore den större än en etta.

Jo, okay, dövar nostalgin med att skriva lite packlistor inför imorgon typ:

 

Och bäbisen sparkas, åh som den sparkas! Idag böljade det faktiskt i (på) magen min, så häftigt, så svindlande, tappade lite fattning där.

Tredje trimetestern! Så fort tiden går. Åh jag ber varje dag, snälla hoppas du trivs inne i mig, hoppas jag gör rätt, jag gör mitt bästa.

Nu ska vi försöka komma till ro här, häftiga äventyr väntar oss imorgon. Jag kommer att underrätta er så gott jag hinner/orkar/förmår – #gravidvandrare (och #gravidtågromantiker) lär bli hashtaggen.

Puss och god natt!

* “härja” när man är gravid är att vilja göra mycket men ty ens krafter är begränsade och ens befogenheter att ta ut sig likaså, ta det så piano det bara går och förstås, anpassa tempot, längden, boende etc. efter dagsformen. Det är att ha roligt under ett världens ansvar. Så oroa er inte oki? <3

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge