Allmänt om träning,  Cykel

Life is sometimes life and sometimes only a drama, and one must learn to distinguish tother from which

Älsk på min vardagsylletröja
från Rapha – ett kanoners reafynd!

Usch så uselt jag mår efter ett par dagar utan större fysisk ansträngning! Vardagsmotion som att cykla eller gå till och från jobbet i all ära – men det är på intet sätt ett substitut för vardagsmotionen och den riktiga träningen. Det formligen värker och ilar i kroppen, särskilt ryggen, axlarna, benen om de inte får sig sin dagliga omgång någonting.

Den här veckan är en brokig en. Efter en visserligen glad och solig, men inte alltför pigg helg med taskig sömn och en heldäckad sjuk pojkvän så har jag känt vaga men ettriga förkylningskänningar. I måndags la jag istället tiden efter jobbet på att hänga med en tjejkompis jag inte sett på länge – tänk att jag har tid till att bara hänga med folks nu (eh konstigt kanske men tränar man för att tävla på elitnivå så är det tyvärr ingen självklarhet att hänga med vänner när det är hashtag intervalltisdag egentligen)!

Igår var jag ledsen hela morgonen, jobbade sedan till olidligt sent och nästintill kröp hem för att göra några ryggövningar på golvet, laga pasta till mig och Jonas som är fortfarande sjuk, och däcka på det. Det låter jobbigt och det var det – det är tur jag älskar mitt samhällsbyggaryrke så mycket att jag klarar av jobba så pass mycket som jag gör vissa dagar utan att gå undan. Men det måste förstås balanseras det också så idag slutar jag tidigt (läs: normaltid för alla icke-arbetsnarkomaner) och drar och tränar. Ute är det kallt och ruggigt och ser ut att bli mörkt tidigt så det blir ingen cykel utan inomhusträning med syftet att ge hela kroppen en fin genomkörare.

Imorgon far jag till Eskilstuna för att jobba och hänga med kollegorna där nere, beroende på tiden för hemgång så blir det Monark eller en rejäl långpromis – kanske med stavarna (mitt nya påhitt, mer om det sedan). Och sedan är det fredag och helg och då blir det cykel cykel cykel. Längtar jag eller längtar jag?

Sväng förresten förbi den här lilla dagboken imorgon förmiddag. Kommer att berätta en fin grej för er som jag ruvat på ett tag här och som nog förklarar ursäkta röran vi bygger om-stämningen här på bloggen. Puss så länge mina bästa cykelbloggsläsare!

English: This week’s training – not so much of a routine, but now the things seem to lighten up. Gym today, Monark tomorrow and cycling the resten of the weekend.

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 Comments

  • Jonatan

    Det ständiga arbetet med balansen i livet. Ibland får man satsa lite mer på träning, ibland lite mer på sina olika relationer, ibland lite mer på att ligga i soffan och äta choklad. Allt har sin plats i den balansen som passar en själv i den period man är.

    Snygga bilder! Funderar på att återuppta mitt fotointresse jag :)

    • Katja

      Det tycker jag att du ska! Jag ska faktiskt också det, letar efter en kamera nu men man är ju både snål och kräsen så ;) Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.