En riktig cyklist: Tziporah Salamon

Hallojs. Jag känner att jag är rätt så sugig på detta med klassisk blogginspiration som får folks att äta bättre, sova mer och dricka mindre ale. Eller för att citera Cykelkatten herself under måndagsplåtningen för Bicycling som sitter redaktionsgranne med damtidningen Women’s Health: “Jag lär ju aldrig bli bjuden att stå modell för en hälsotidning”. Men jag har fnulat ut en grej till oss här som kanske gör nån lite glad ändå. Här är en ny inspirationsserie (och således kategori) där jag då och då kommer att lyfta fram de cyklisterna som jag på ett eller annat sätt finner inspirerande och som gör cykelvärlden lite bättre och roligare och alltså förtjänar den fina titeln En Riktig Cyklist. Voilà!

IMG_9766_2 copy

PicMonkey Collageauf-den-strassen-von-manhatten-tziporah-salomon-model-street-style-star-stilberaterin
PicMonkey Collage

Bilderna googlade jag mig till genom
att söka på Tziporah Salamon.

Först ut är min nya cyklistcrush Tziporah Salamon (bara namnet liksom, hur ballt?). Tziporah lyfter 65 vårar, bor i New York och har jobbat med stil och mode i hela sitt liv, både som modell, designer, stylist osv. Det som är fett med Tziporah är att hennes stil är cykelorienterad samtidigt som den är sådär bohemiskt gotisk rich bitchy och inte direkt följer nån speciell norm för hur en äldre kvinna förväntas klä sig och bete sig. Tziporah kombinerar Oakleys ihop med Lanvin lika lätt som hon hoppar mellan de olika hojarna hon cyklar på. Och förresten vägrar hon andra transportmedel än just cykel. Tzip vinner dagens En Riktig Cyklist eftersom hon gör världen lite färgrannare, lite mindre tråknormativ och inspirerar fler till att börja cykla oberoende av klädstil, yrke eller ålder. För mer Tziporah, följ hennes Instagram.

Har ni tips på Riktiga Cyklister ni tycker förtjänar lyftas fram? Kommentera så kollar jag upp dem och bloggar dem med tackord till er förstås. Puss!

4 Comments

 1. Grannen said:

  Stig “Lappen” Johansson är ju en sköning :-)

  24 juni, 2015
  Reply
  • Katja said:

   Will do Stig! :D

   24 juni, 2015
   Reply
 2. Matsey said:

  Det beror ju lite grann på vad man vill lägga in i en riktig cyklist, men för mig personligen är Steve Peat en stor inspiration. Han har gått från att vara en kaxig snorunge på DH-scenen tidigt 90-tal till att vara en helt fantastiskt grym och (som det verkar) genomschysst snubbe på DH-scenen 20 år senare. 41 bast och tävlar fortfarande inom absoluta världseliten i en gren som man f*nimig får ont i kroppen bara av titta på. :-) Han är dock borta och rehabandes större delen av årets säsong efter en elak knäskada. (Kan även rekommendera filmen om hans liv so far; Won’t Back Down.)

  24 juni, 2015
  Reply
  • Katja said:

   Coolt, supertack! Känner inte till Steve Peat… eller NU gör jag det. Ska kolla upp och blogga honom också!

   24 juni, 2015
   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.