Katja reser,  Katjas tips

Fem oumbärliga packtips för cykelresan

Mjukisdjur lämnas med fördel hemma då de lätt blir smutsiga
eller ännu värre, kommer bort utomlands.

Hej och pust!

Har precis packat färdigt. Tror jag iaf. Det jobbiga med att packa är att man är aldrig helt riktigt proppsäker på om man fått med allting.

Men jag är typ drottning på att cykelpacka. Helt seriöst! Nu är ju de flesta vuxna väldigt duktiga på att packa snyggt men här kommer iaf mina cykelpacktips. Inga grunder alltså, utan enbart cykelrelaterat. Förutom hur man packar själva cykeln då, det är ju olika från väska till väska.

Tänkte ni kan ju få ett gäng tips. Tänk på att de inte gäller om man ska åka på tävling eller så, då finns det bara ett sätt – in med rubbet i bilen, Ikea-kassar äger och bra cykelställ är ett måste. Nä, de här tipsen är till dig för dig som tänker cykla utomlands. Vi kör!

noll. Ta med dig en förpackning gröt. Utomlands är det oftast fett varmt och ibland vill man bara vakna sjukt tidigt, trycka i sig nåt och sedan sticka iväg och kämpa uppför innan localsen siestar. Alltså kan gröt vara den där snabba morgonräddaren som låter dig träna effektivt och billigt före den värsta hettan!

ett. Cykelflaskor tar plats och är dumt tomma. Utnyttja tomheten genom att fylla den med småplagg så som sockor, handskar, vindisen och sånt. På köpet får du mer ordning i väskan och spar på plastpåsar.

två. Glöm inte ditt europeiska sjukförsäkringskort och utskriften av ditt försäkringsbevis för resa (kan heta lite olika beroende på ditt försäkringsbolag). Nu hoppas vi förstås att inget ont nånsin händer dig men ifall olyckan är framme så är det gult värt att åtminstone få vård för skråmorna.

tre. Ha med dig en musette! Grejen med utomlands är att det alltid finns mycket att se, och ännu mer att vilja ta med sig hem eller smaka på när man är ute och hojar på okänd mark. En musette tar knappt någon fickplats och adderar inte alltför många gram heller men låter dig handla baguette vin godis od på vägen hem till hotellet/campingen. Musette syr man själv, snor från proffscyklister eller som i mitt fall, får med på köpet när man köper dyra kits på Rapha.

fyra. Har du ont om plats för att du har för liten cykelväska eller för att du flyger med luriga lågprisbolag à la Ryanair så är mitt bästa tips att kitta upp dig i cykelkläder redan från början. Det värsta som händer är att folk misstänker dig för att vara en… cyklist. Fatta. Plötsligt får du massa fickor att lägga pryttlar i. Vill du vara lite extra platseffektiv så trär du cykelhjälmen på huvvet direkt på flygplatsen. Frågar de varför du flyger med hjälm på så svarar du bara att det är bra att ha ifall planet störtar. Jag garanterar att du inte får fler besvärande frågor under denna flygningen. Alltså tipset må låta lite sickt men hellre framstå som idiot än inte få plats med hjälmen aight?

fem. Utnyttja ditt resesällskap. Alltså seriöst, detta är bästa tipset jag kan ge. Varför kånka på två Garmin-adapters när man kan dela på en? Varför ska båda ha med sig tandkräm när man kan dela på en tub? Även om den man kommer att bo med inte är alltför nära utan mest en random så kan det vara fett värt att på nåt sätt (hallå, alla har Internets) kommunicera med personen innan och fördela lite packning. Typ du står för schampo, balsam, tvål och tandkräm så står jag för kedjeolja, brylkräm och påse morgongröt. Dels kommer man närmare varann och blir mer polare och dels så spar man på bagagevikten och miljön förstås!

Tja, det var mina små tips. Fyll gärna på med era tips – vad bör man enligt er absolut tänka på när man packar inför en utomsocknes cykelresa?

Puss!

 

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.