CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Vilken mtb-/GB-/roadietyp är du? (Tre cykellistor)

Vilken mtb-/GB-/roadietyp är du? (Tre cykellistor)

Hej tisdagskväll, här kommer ett gäng glada cykliga tips för er i behov av något humörhöjande, voilà:

1) För gravelbikers: My MTB mates hate my gravel bike (But not every gravel biker is a gravelw*nker).

Bildkälla

Listan med de 3 vanligaste (!) gravelbikerstyperna. Obs att listan är förstås mer anpassad för Storbritannien än för Sverige men bortsett från de små kulturella skillnaderna i vad man beställer på café – håll med om att du känner igen dig i typ..?

(Jag ska inte sticka under stolen att jag är en etta – The Roadie Gravel Biker. Japp, även som icke-tävlande är jag nog ändå en etta, om än en något mer chill sådan)

Vilken typ är du?

2) För mountainbikers: Våra cykelkompisar – 7 älskade och hatade karaktärer.

Bildkälla

2.

Happyrides matiga lista med de 7 vanligaste (!) mtb-cyklisttyperna. Här snackar vi svensk humor, utförlighet och till på köpet även illustrationer.

(På mtb är jag nog en stolt blandning mellan Skrotcyklisten och Ursäktaren – beroende på dagsformen förstås, och för att jag av någon anledning aldrig tror mig förtjäna en high-end-mtb). Fast nä vet ni, jag är nog snarare Motsvarigheten till gravelbike-listans Etta – The Roadie Mountainbiker. Varför saknas denna eminenta kategori?)

Vilken typ är du? 

3) För roadies: 12 Types of Road Cyclist We All Know

Bildkälla

Den här listan har förvisso några år på nacken men kom igen, hur mycket utveckling sker det egentligen under hjälmarna på landsvägsåkarna (undertecknad inklusive)? Det är väl zwiftien som har tillkommit då. Här möter vi de 12 vanligaste (!) landsvägsåkartyperna och hah, jag erkänner – jag känner de flesta av dem.

(Värre än så – jag är ett par av dem själv. The Late One, The Commuter (paradoxalt nog med tanke på att jag är också The Late One) och så här års – The Wheelsucker.)

Vilken typ är du?

Var inte blyga nu, kommentarsfältet är öppet. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Hahaha! Jag är nog en blandning av Ursäktaren och Livskrisen, om du frågar mina ungar som alltid väntar på morsan som träget ska testa alla jäkla endurospår men ändå alltid går ner halva och skyller på ryggen och blodtrycksmedicinen och bristen på dropper post.

  2. Å nu la min syrliga tonåring till en kommentar om att jag ganska ofta ursäktar mig med orden: näe, idag är jag feg.
    Skitunge :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.