Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravelCykelKatja kör MTB

Enkel lunch med teknikintervaller

Enkel lunch med teknikintervaller

Morgon!

En lunch må kännas som ett hopplöst kort stycke tid men misströsta inte – det är ett finfint tillfälle för att rasta benen, cykelmässiga hjärnceller och så själen förstås. Perfekt för oss med något ont om tid så här till vardags.

Ingridienser

Huskattips: Lägg fram kläderna redan dagen före/tidigt på morgonen,
se till att ha preppat cykeln då också.

(minst) en raskt pålycrad cyklist

(minst) en lämplig cykel

Gnaget was here sedan förra årets crossäsong ser man.

ett lämpligt naturskönt ställe med gräs/grus/sand och minst en kulle i närheten – i mitt fall, den gulliga småjobbiga lilla Kallecrossen-banan trehundra meter bort hemifrån.

– en liten tanke bakom.

Det här är egentligen den viktigaste biten. För att träningen ska bli så effektiv som möjligt är det (som vanligt) klokt att ha ett upplägg. Tänk igenom, vad vill du få ut av dina 30-50 minuter? Ha upplägget klart innan du cyklar ut.

Så här gör du

Lägg med fördel upp passet som en intervallträning med något eller några teknikinslag. Igår körde jag till exempel två varv hårt följt av ett varv lugnare osv. Samtidigt passade jag på att träna på kurvtagning och gav mig fan på att åstadkomma så slick och snäv cornering som möjligt. När vi tränar tillsammans kvällstid lägger vi ut koner men kör man solo får man hitta bra punkter i naturen (träd, större blommor, stenar, gropar osv.) att hörna.

Andra specifika teknikinslag kan vara:

– starter – få saker tåls att nötas in, gren oavsett, som att gå från 0 till 100 (typ) aka från stillastående till rejäl fart!

– påhopp/avhopp – en rent cykelcrossmässig grej förvisso, men går att träna på vilken spd-skodd cykel som helst

bunny jumping

backteknik osv.

Den hemliga ingridiensen

…har ni nog vid det här laget listat ut eller hur? Det gäller att vara förberedd. Först då blir lunchpasset smidigt, givande och faktiskt stressfritt. Misströsta inte om du failar något med upplägget första gången. Så småningom sitter rutinen där, och du har ju faktiskt ändå varit ute i den wunderschöna hösten.

Bon appétit!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.