Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej.

Hah, vilken respons på gårdagens inlägg. Där snurrade tankarna igång och hjärtan började slå hårdare va? Besöksstatistiken och alla meddelanden pekar på det i alla fall. Med andra ord blir det lätt en spinoff på inlägget. Dels för att jag har fått veta lite saker som jag måste berätta för er och dels för att det kanske blir verklighet, att ta fram något singelvänligt och #lidamedstil™-vänligt förstås? Den som lever får se <3

Idag vaknade jag till en vacker utevärld. Hela alltet, ner till det minsta skitstrået, var täckt med vitaste glitterfluff. Alla husen glittrade! Fan hela 56an glimrade, med långtradarna allt. Till och med den ugly citybiken i stället bredvid busskupan såg ut som något snödrottningen hade snickrat ihop. Snacka om shimmer in my soul, som Amanda Tenfjord (← musiktips) skulle säga. Faktiskt så fällde jag en tår eller två. Gissa om de förvandlades till diamanter på vägen ner mot marken? Klart de gjorde. Kunde förresten inte låta bli att tänka på första dagen på första Basemile Snowdown vi körde back in 2016. Just så var det då! Kommer ihåg jag dog hänförelsedöden under så gott som varje kilometer av riden.

Och vem vet – om jag har tur så kommer jag att cykla i hänförelse även i helgen. Ty det blir Gästrikland och förhoppningsvis mtb i dagarna två. Måste bara komma ihåg att packa ner vinterskorna.

Oavsett hoppas jag verkligen att snön ligger kvar i helgen. Det blir ju Ivars första snö han kanske kommer att liksom förstå och kanske till och med vilja leka med! Förra året gjorde jag en del snöiga utflykter med vagnen men det var mest jag som fick uppleva snön då, i alla fall i vaket tillstånd.  I år är det minsann nya puckar. Nya äventyr. Min Ivar med skoklädda fossingarna i snön. Så spännande!

Jag har för övrigt bra trötta ben. Drog till med ett spontant men rätt effektivt intervallpass på en F&S-träningscykel. Tanken var sega långa intervaller men det blev lite tight med tid så det vart kort och momentant smärtsamt istället. Benen skriker distansbrist – hoppas de får sig lite av den varan i helgen.

Hoppas ni får en strålande cykelhelg och glöm inte att kitta er rätt för kylan. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.