Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Skitmåndag! *andas djupt tre gånger*

De nätta (ingen lätt sak när man har ett par ständigt trötta och svullna 41:or) italienska skorna jag köpte – och gick i! – i Uppsala i fredags är hopplöst för små idag. Fattar noll. Jag hade inga problem att gå i dem i värmen i fredags? Men idag går det inte. Får prova igen med strumpbyxorna i. Bajs. Har just nu inga andra vårskor som inte är sportiga och jag vantrivs med att se sportig ut när jag inte sportar. Mammaekonomin gråter och fötterna likaså. Lyllos någon på Tradera snart.

Mammaträningen utomhus jag skulle börja med idag sket sig också på grund av jackbyte. Stressad som jag var glömde jag förstås plånkan i den icke-sportiga jackan så nästan framme vid bussen så var det bara att vända hem igen. Ingen idé att ens försöka hinna till 10.00 till fots.

Blä! Lätt att jag tar ut ilskan på Monarken i eftermiddag.

Sitter nu på en paradalkisbänk i den lilla ”parken” utanför Lågprishotellet vid E18 och skriver detta medan Tuss, piffig som han alltid är och med en ny 6 mån+ napp, tuppsar järnet i barnvagnen.

Tänker på helgen som varit, underbar och intensiv, och blir lite gladare.

Vi har hängt så fint, jag, Plutten, lillebror, Jonas och andra.

Tänk att en tolvåring kan vara så fantastisk med barn. Men så är inte min lillebror vilken tolvåring som helst. Aldrig har jag träffat på någon med ett så gott, empatiskt och nyfiket inre. Trots alla svårigheterna som brorsan fått övervinna är han en trygg, positiv och liksom självtillräcklig individ som finner sig i vilket läge som helst och som gör det han tycker om utan att riktigt bry sig om andras tyckanden, även om han artigt nog lyssnar på andras åsikter om dittan och dattan. Filma talgoxar? Skoj. Programmera syntar? Skoj. Plocka isär en teve och sätta ihop det igen? Skoj. Cykla lite MTB? Skoj. Leka Ivar trött? Skoj. Skatta dig lycklig Tuss! Med en nära morbror som John kommer du att aldrig någonsin ha tråkigt under din uppväxt.

Vi har ätit massa mat. Fikat massa gott. Bytt till sommardäck på bilen. Sjungit oss hela på låtar till Ivar. Gått oss fotblöta i naturen. Bekänt hemlisar. Fått sexmånaderspresenter både av mor- och farföräldrar. Skypat med gammelfarmor. Lyssnat på fågelläten.

Känt våren smeka våra kinder

pyttesmå äppliga

lite större väderbitna

och skäggiga.

Tyvärr blev det ingen löpning för min del. WED/RLS slog till med full kraft så det blev ingen sömn alls natten till lördag och sömn på dubbla doser magnesium och smärtstillande resten av helgen. Benen gjorde så ont att jag knappt kunde gå i trappen. Men så är det ibland, förhoppningsvis dröjer det ett tag till nästa peak.

Men nu är det dags att ta tag i denna veckan. Måndagsmorgonen kan ju gå och dra något gammalt över sig, resten av dagen ska bli bra! Jag ska gå en egen powerwalk, bjuda coach Tony på födelsedagslunch, köra något bra monarkpass och börja packa så smått. I veckan har vi två lägenhetsvisningar, wohoo!

Ivar ska få sig ett sexmånadersbrev också. Och i veckan ska jag äntligen börja cykla ute kvällstid, GMFG!

Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.