Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Torsdagens inspelning med Anna och Fredric i en “naturlig” miljö

Ivars första tandborste såklart med kanintryck –
en dröm är att en dag ha en kaninblogg
om min drömkanin jag kommer att skaffa <333

Tuss leker med pappas (tyvärr tomma, Jonas är sjuk) randonnéeplunta.

Mer svart morgonrock än svart lycra detta veckoslut.

Fluffdejt i Skultuna!

Hej från Sparlågekatja.

Hoppetuss drar för en gångs skull en långrepa till lunchsovstund så jag har äntligen mixat färdigt det femte avsnittet av CYKLISTPODDEN. Ska bara fixa en värdig illustration så trycker vi ut det till ert lyssnarnöje ikväll eller imorgon bitti. Jag hoppas att ni kommer att gilla temat och avsnittet. Vi har förresten kommit på vad våran podd egentligen borde heta redan från början – tack vare avsnittets gäst Fredric. Attans då, bästa namnet… Kanske en “nylansering” till höst eller så? Äsch vi får se. På tal om poddar så visste ni att även Kadens dragit igång en cykelpodd med awe touringcyklisten Fredrika Ek som första gäst? Lyssna här.

En cyklistbekant undrade förresten vad man ska med alla poddar till. Och visst, det kan tyckas som att vi fullkomligen invaderar them ears med våra snack till höger och vänster (även om jag kan tycka att det liksom inte finns något tvång på vad man läser eller lyssnar på så varför knorra). Men jag tänker så här – poddar är precis som radioprogram fast friare. Det gör att lyssnaren får ta mer ansvar för sitt eget lyssnande och inte kan skylla på “public service” eller “kommersradio” om programmet inte faller henne i smaken. Precis som med allt annat på Internet vilket jag tycker är fantastiskt – tänk att vi idag kan ta del av alla unika berättelser som “vanliga” människor bjuder på utan att någon redaktörsnisse pekar med hela handen och ba, nä, den och den ska inte få vara med minsann? Det om något är demokratiskt och värt att värna om.

Nog om poddarna. Jag har inte tränat sedan onsdagens löprepa :'( Vill ni höra ursäkterna? Här kommer de:

Ursäkt ett: Suspekt lurigt halsont av den stumma “svag i kroppen nästan sjuk men inte riktigt”-sorten

Ursäkt två: Sjuk och däckad Jonas

Ursäkt tre: Tuss med sina tänder alltså, ser ut som en gullig gammal tant med en tand som sticker upp och nya på g och hej nya rutiner, hejdå långa sovmorgnar, nä men goddag vakna och omnappa den kliande munnen varannan timme nattetid

Ursäkt fyra: Mäklarbesök. Lägenhetsfix. Kompishäng. Terapi. Och långa, långa stunder av simpelt bäbishäng för att jag har nästan panik över hur fort tiden går och hur fort han växer och snälla, låt mig njuta av dig nu och nej, du behöver inte ha bråttom någonstans oki? 

Och det är nu man kan undra – den tiden jag lagt på att lägga fram ursäkterna hade kunnat lagts på träning. Sant mina vänner, sant. Synd bara att ursäkten ett tyvärr hänger kvar. Men håll tummarna för att halsontet är på väg bort för jag vill så gärna komma ut och premiära trekkisen. Nu ska jag avsluta här och få ut familjen på något lugnare friluftigt, Jonas behöver peppas som inte kunnat randonnéa idag så det blir väl att styra kosan någonstans där det finns antingen en pizzeria eller ett bakelsecafé.

Puss och hoppas att ni är båda friska och cykelföra i helgen.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.