Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesLivsstil

Cykelmammans heliga drycker.

Cykelmammans heliga drycker.

Den som har kommit på begreppet mammaledighet måste ha haft mycket humor. Man må vara löneknegsbefriad men ledig är man då inte. Men mindre härligt och roligt är det för den delen aldrig. Speciellt inte om man som en annan har belönats med både restless legs, restless heart, vagnsömntuta till bebis och hittar på nya upptåg varje dag. Upptågen kräver att man är utrustad med busskort (ett), SJ-biljett (n+retur), batteribank (en, ifall mobilen dör och man måste köpa biljett, ringa bäbisfar eller tröstsurfa principiaramar), lite andra prepperprylar i skötväskan och inte minst –

– vätska!

Vätska är fett viktigt. Kan aldrig poängtera nog hur viktigt det är att dricka mycket. Och ofta. Både när man tränar högintensivt (t ex cyklar) och lågintensivt (t ex långfärdspromenerar med barnvagn).

Under våra upptåg dricker jag därför mycket

vatten!

Och det gärna ur någon av mina cykelbidons för att man missar väl inte chansen att visa världen vem man egentligen är fast man är klädd i civila kläder

och kaffe så klart.

Ty livets elixir etc. Helst ska det vara en slät svart eller en sojalatte. Härlig och tydligt onyttig. Tyvärr är den mesta latten som säljs ruggigt lame. Så här gör du för att få till en riktig latte Sydeuropa-style i affärens kaffemaskin:

Ta en mellanmugg och tryck i:

– två doser espresso

– en dos kaffelatte (liten) 

Klart! Starkt och gott blir det. Bäst i pappmugg eller snygg termosmugg förstås.

Jäklar va kaffesugen jag vart nu. Slut blogg, glöm inte att dricka ofta. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.