Cykelkatten

Afterbike, afterglow

I förrförrgår, i förrgår…

Jag vill blogga. Tänk att blogga från datorn någon gång så man kan åter göra roliga collage, sjyssta tipsgrejer med länkar till häftiga cykelartiklar och sådant. Jag borde blogga. Jag borde redigera podden. Jag hinner inte blogga…

Igår. Circle K-macken i Strängnäs, ca klockan 17.30

Heh, har länge tänkt – när är det min tur att bli en förkyld småbarnsförälder med allt-vad-det-innebär? Det tog hela (bara?) tre månader. Idag på Ivars tremånaders dag så vaknade jag precis sådär vintrigt slaskförkyld som man kan bli när man sover för lite och hänger för mycket på öppna förskolor och på stan med andra morsor, typ (läs: ändå värt). Förkylningen föregicks dessutom av två längre och oväntade panikångestsessioner varav veckans första, den i fredags, kändes mer som ett hjärtattack så jag var på väg att ringa 112 men tack och lov så ebbade den ut efter en halvtimma eller så och då hade Jonas hunnit komma hem. Satans panikångest att fortsätta överrumpla då och då. Nåväl, en är van och beredd men det är ändå otäckt varje gång det sker. Samma kväll kom Nadja och hennes lilla grabb Levi på besök och avlastning så livet blev lite lättsammare och fnittrigare ett helt dygn. Och Jonas fick äntligen cykla av sig ordentligt på isiga vägar – hade så gott som tvingat honom att hoppa på Köping-tjugomilaren med CK Distans. Snacka om trött man idag…

…som förresten är just nu ute i den sörmländska kylan och picklar in ett reservhjul i våran Saab. Eftersom jag är sjuk så fick vi för oss att utforska lite nya småvägar (framtida cykelvägar!) sör om Eskilstuna idag. Det började så fint – med fika för oss och bilamning på fina naturparkeringar för Ivar. Strängnäs skulle bli ett kort mellanstopp… men häpp. då punkade vi. För andra gången i rad denna veckan! Blä. Gamla fälgar eller något.

Så nu hänger jag och Tuss på macken och väntar på att det där reservhjulet är på plats. Tjuvläser tidningar gör vi också. Och smågnäller. Den lilla för att han är liten och den stora för att hon är sjuk och trött och vill hem.

Men vägarna hit, alltså! Sörmland är sannerligen cykeltastic. Lyllos er som får köra årets Basemile, lyllos Eskilstuna och alla dina tre cykelklubbar…

Nu verkar bilen redo att rulla hem i max 80 km/h.

Levernet alltså. Vi hörs.

Idag typ nu alltså cirka 13-snåret

Sjukstuga här hemma! Snornäsan är maffigare än Stefan Löfvens, jag drunknar i mitt eget snor och Hoppis är nyvaccinerad, medtagen och mycket, mycket liten och ynklig. Ligger i min famn och blänger på mig vattnigt med sin pappas ögon. Stackars bebis.

Och stackars mig. Hade ju tänkt att köra ett par-tre kvalitetspass på Monarken denna veckan. Men det är bara att glömma i alla fall fram till slutet av veckan… men i helgen då jävlar blir det utecykling så sant som jag åkt på mjölkstockning två gånger redan!

*hoppas på is och snö*

**hoppas slippa mjölkstockning**

Idag ett blöjbyte senare

Kom på en sak. Visste ni förresten att det är per svensk lag (!) förbjudet att inte hålla i cykelstyret med minst en hand? Blev upplyst om det häromdagen. Kolla här: ”2 § Cyklande och mopedförare skall hålla minst en hand på styret” minsann. Fett bisarrt och seriöst ofta snutisen stoppat någon för det? Alltså man fattar ju att det inte är lämpligt att lookmumnohandsa på en moppe men på en cykel? Dags att uppdatera lagen herr Löfven.

Med vänlig hälsning din mednosing Katja

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.