Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Och sĂ„ kom den – Ă„rets oktober-mĂ„nad!

Fem Är efter sitt svartaste jag Àr oktober Äter hÀr och jag rÀds inte lÀngre.

Morgonen Àr fin. Nu yl den fortfarande snÀlla vinden, hÀrjar upp de röda löven frÄn marken, fÄr dem att dansa. Milt Àr det ute, skirt grÄtt och inga skarpa skuggor.

En perfekt morgon för tidningslÀsning, för kaffepÄtÄr, för att lugnt bestÀmma sig för hur denna söndagen ska spenderas.

Jag försöker att lÀra mig detta nya lugna tempot. Egentligen mÄste jag inte, men dÄ min graviditet har handlat om precis allt utom vila sÄ mÄste jag lÀgga band pÄ mig och lÀra mig att vila sÄ jag fÄr i alla fall lite av den varan innan bebisen gör entré och det blir Äter hÀrj tjugofyrasju.

Fortfarande mÄste jag anstrÀnga mig för att sitta still och bara vara istÀllet för att vakna med ett ryck, slÀnga i mig lite gröt och kaffe och en liten bit choklad, klÀ pÄ mig lÄngtights, stÄ och stampa otÄligt medan Jonas yrvaket klÀr pÄ sig sina klÀder för kom igen, vi mÄste sticka nu! Nu!

Men vi har ju hela dagen pÄ oss, kan han undra dÄ, varför sticka ut precis just nu?

Men förstÄr du inte, det Àr nu jag Àr pigg! Det Àr nu det vill sig, det Àr nu benen dansar!

Idag dansar inte riktigt benen. Eller benen inne i mig gör det nog men inte de yttre benen. De Ă€r tröttis. Hela jag Ă€r tröttis. PĂ„ ett bra sĂ€tt antar jag – eftersom jag har fĂ„tt sova drĂ€gligt i nĂ€stan enochenhalv natt vilket Ă€r nĂ€stan lurigt mycket.

Jag planerar ingenting rörande förlossningen eller första tiden med barnet, allt jag kan göra Ă€r att ana och ladda med all den lilla energin som finns kvar i mig. Men en sak vet jag med mig – det blir inte mycket hemmahĂ€ng för mig och lilla livet om fysiken sĂ„ vill förstĂ„s. Det Ă€r inte för inte som vagnen vi har skaffat kan utrustas med tre slags olika hjul med eller utan slang och dĂ€ck (recension kommer). Det Ă€r mycket jag lĂ€ngtar till att hitta pĂ„ med bebisen men barnvagnsutflykter tar nog priset!

(hehe fĂ„r se hur kaxig jag Ă€r en svinkall novembermorgon med snöblandat regn och total mörker att mötas av utanför hemmet… fast jag hoppas Ă€ndĂ„ inte att det stoppar mig och bebisen, Ă€r ju inte för inte som cykelcross Ă€r min favvosport hehe)

Oktober. Gravidvecka trettionio, en mage och ett inre som Àndrar form var och varannan timme.

Och nu kom solen fram. Ut med oss och andas in hösten, kylan, kÀrleken, ut, nu, nu. Det Àr nu det hÀnder, det Àr nu vi mÄste ut. VÀnta inte för lÀnge. Ut nu!

Vad ska ni hitta pĂ„ idag? Cykla? GĂ„? Lova mig att komma ut pĂ„ ett eller annat och njuta av oktober. Tagga #oktober, tagga #höstlöv, tagga #Ă€lskahösten đŸâ™„ïž

Puss.

Dela detta inlÀgg

TÀvlings- och Àventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. HjÀrnan och hjÀrtat bakom CYKELKATTEN.CC - den vÀrsta bÀsta bloggen om cykel, liv och kÀrlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt pÄ landsvÀg och i skog, cykelkultur, sina vÀnner och fantastisk musik. Och att fÄ fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, lÀser och delar min passion.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.