Cykelkatten

Afterbike, afterglow

I vecka 33 vid Skördaren – inte någon vanlig skogsmaskin!
Inlägget kommer snart.
Ser inte mitt hår lite OINTB-Nichols ut här förresten? Hah.

Går upp före Jonas, gör i ordning en glaskanna svartast pressokaffe. Bläddrar i någon katalog, tuggar i mig en nektarin. Öppnar köksfönstret, släpper in morgonens svalka och stadsljuden, vi är idag inne i gravidvecka trettiotre. Två kilos fyrtio plus-centimeters bäbis som drömmer sina flummiga små drömmar om viktiga bäbissaker som hon inte säkert kommer att minnas sedan, hon håller på att bli klok så hon kan bli en smart och snäll individ väl ute. Jag funderar på vilken ny bok jag ska ta mig an ikväll. Mitt system är varannan lättsam varannan lite “tyngre”, bildande bok så nu är det dags för den tyngre sorten igen. Går och kissar, tur de har bytt huvudledningarna ute på gatan här utanför oss så mycket pink som en annan producerar dagligen! Överför korten från gårdagens vandring till Flickr, de ska redigeras för bloggen senare. Kommer på att jag nog behöver jobba ett par timmar idag. Kroppen orkar helt enkelt inte sitta, stå upprätt och producera tekniska tankar intensivt under så långa perioder på vardagar, då är det skönt att få undan lite på helgtid. Mumsar i mig en nektarin till, tar fram chokladkakorna, häller upp kaffet i två koppar och landar bredvid Jonas i sängen. Han är en långsmal ångande remsa gömd mellan lakanen och vill inte riktigt vakna. Vi läser om gravidveckan trettio tre i mobilen, surfar lite barnsaker och planerar lite. Närmast väntar ett gäng roliga men tuffa veckor med många måsten, en hel del pendling och mycket bestyr för oss båda. Söndagstiden kryper långsamt fram men rätt som det är så är det måndag och nästa söndag igen. Inte ha dåligt samvete för lite lathet! Jag försöker, jag försöker… För inte är det många veckor kvar tills de lugna söndagsmorgnarna är ett minne blott. Helt klart något att längta till – men också helt klart något att inte skynda på. Den bästa tiden är nu, så måste det få vara ibland. Bäst att ta en chokladbit till, för det sker ju faktiskt bara en morgon i vår denna vecka trettiotre. Vilken svindlande tanke!

Puss och hoppas ni får en underbar söndag folksis. Och glöm inte BB-marschen idag, tack <3

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.