Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel – Biltema damtralla (nr 3 i ordningen, bor man i Västerås så)
hjälm – Brooks/Carrera, jacka – Weekday

Ibland är den förbenat trevlig, min gamla trotjänare få tjuvar med självaktning ens tittar åt – min glada växellösa biltematralla. Särskilt om det går nerför (vilket det gör när man ska ner på stan, hem är en det en hel annan femma men det struntar vi i nu) och när man är gravidglömsk och kanske glömmer att låsa fast hojen ibland (vilket en i och för sig gjorde även innan en blev gravid men säg inte till någon oki?).

Av någon himla anledning är just damtrallorna den mest bespottade cykeltypen :'( Ingen annan cykeltyp – inte ens elcyklarna, som förvisso är ett trevligt och i mången fall användbart påhitt men som helt klart borde hållbarhets- och trafiksäkerhetsgranskas mer än vad de gör av den entusiastiska branschen som gärna sätter eko- framför allt som inte är en tysk dieselbil – får lika mycket kritik som de till ytan menlösa, men utan tvekan fortfarande mest prisvärda och miljövänliga hojarna som passar såväl som festfina prinsessor som ryggstela kostymnissar. Damtrallor är cykelvärldens små åsnor. Gråa, oansenliga, inte alls lika eleganta som travhästarna racerar eller lika mastiga som kamelerna pendlarhybrider, men fortfarande världens bästa transportdjur för de med ont om tid och för de kortare avstånden.

Så det så. Idag ska trallisen ta mig till sjukhuset för att hälsa på en kär bekant som tyvärr måste bo där ett tag, och sedan rullar vi och baddar mig i simhallen.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Trallor, cykelvärldens slitvargar
    Kudos för slammad styrstamm!
    På fälgar utan nippelöljetter korriderar/”gifter sig” nippeln med fälgen efter en vinter, och gör en justering/riktning av hjulet svårt/omöjligt, så en koll av rundhet och ekerspänning är inte fel innnan vintern.

    1. Haha! Tackhörru, ska göra det :) Dock så funderar jag ändå på att investera i en något mer växlad stadsförmåga… oväxlat är kul nedför som sagt, uppför ere pest!

  2. Älsk på trallor, hoppas tjuvarna håller fingrarna borta från den du har nu! Jag kallar min för födelsedagscykeln – en fin gammal tralla jag fick av Jimmy men just nu trallar jag mest på svärmors elcykel, den har räddat mig från fullständig foglossningsmisär. :D

    1. Ja då ere fett jäkla grymt att det går med hjälp av den. Jag är just nu tacksam för bilen, det var jag aldrig riktigt lika tacksam för förut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.