Cykelkatten

Afterbike, afterglow

I Stockholm bor min lillebror, mamma och pappa. I Stockholm bor mina vÀnner, min brors klasskompisar, mina bekanta, kollegor, hemlösa som jag nÄgon gÄng bjudit pÄ en cigg och som bjussat mig och mina polare tillbaka pÄ en och en annan historia under vÄra oÀndliga kvÀllar som lösdrivande ungdom pÄ stan, mina cykelkamrater. Alla de som inte Àr mina men som Àr lika vÀrdefulla för nÄgon annan bor ocksÄ i Stockholm. TÀnk att Stockholm har öppnat sitt till synes kyliga men innerst inne varma hjÀrta för nÄgon som har missbrukat gÀstvÀnligheten, som har satt sig i en lastbil och som har kört ner levande mÀnniskor sÄ vissa av de inte lever lÀngre. Det Àr en sorgens fredag. För bara nÄgra dagar sedan skedde terrorattacken som kostade mÄnga oskyldiga liv i min gamla hemstad St Petersburg. Idag, just nu, pÄgÄr attacken mot min andra hemstad Stockholm.

Jag har pratat med mina nĂ€ra. De Ă€r hemma nu. Det gör mig lugnare, men tar förstĂ„s inte bort sorghinnan frĂ„n hjĂ€rtat. Stockholm – jag lider med dig. Jag hoppas ocksĂ„ att alla ni mina cykelvĂ€nner med anknytning till Stockholm Ă€r i sĂ€kerhet och mĂ„r sĂ„ bra som det gĂ„r i en situation som detta. Skit i alla meningslösa uppmaningar att inte spekulera hit och undra dit. Spekulera. Prata med varandra. Ring. Undra. GrĂ„t. Hata. Älska. KĂ€nn. Men ge inte vika. KĂ€nn ingen rĂ€dsla. Det som sker Ă€r tyvĂ€rr varken nytt eller ovĂ€ntat men fĂ„r för den delen inte bli normalt.

NĂ„gonsin.

Och ni unga och friska – ge blod om ni kan. Ba gör’t, helt ofarligt men rĂ€ddar andras liv.

💔

Dela detta inlÀgg

TÀvlings- och Àventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. HjÀrnan och hjÀrtat bakom CYKELKATTEN.CC - den vÀrsta bÀsta bloggen om cykel, liv och kÀrlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt pÄ landsvÀg och i skog, cykelkultur, sina vÀnner och fantastisk musik. Och att fÄ fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, lÀser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Det som har hÀnt Àr sÄ hemskt, och det Àr just dÀrför det Àr sÄ extra fint hur vi alla stÄr enade och hjÀlper varandra. Sverige Àr starkt.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.