CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Katja älskar vintercykling

Glöm inte Winter Bike To Work Day imorgon fredag!

Glöm inte Winter Bike To Work Day imorgon fredag!

Imorgon fredag den 10 februari är ingen vanlig ta-sig-till-jobbet-dag – imorgon är ju den internationella Winter Bike To Work Day! Dagen som är till för att fira vardagscyklingen i allmänhet och vintercyklingen i synnerhet.

Steget mellan att ta bilen (eller kollektivtrafiken) och cykla till och från jobbet är stort för den vid cykling ovane. Att en kall, ruggig vinterdag byta något varmt, på kort sikt bekvämt och som inte kräver speciella kläder mot att utsätta sig för kyla, blåst och kanske snö innanför kragen? Brr! Det steget är ännu längre. Särskilt om man har långt till jobbet. Eller saknar dubbdäck på hojen och vägarna är hala.

Därför tycker jag att Winter Bike To Work Day är ett roligt påminnelse om att i alla fall testa cykla till jobbet på vintern.

Hemsidan bjuder dessutom till ett fint tävlingsmoment – trycker man på COMMIT TO RIDE så får man anmäla sig och ange vilket företag, land och stad man kommer att cykla i. Och cykeltyp. Sedan hamnar de olika länderna och städerna i topplistan – in och spana vilka länder, städer och cyklar som toppar (Umeå före Köpenhamn – la la lala la!). Vill man kan man också berätta lite om sig själv och föreslå hur företag ska göra för att få sina anställda att cykla mer.

När du är klar kan du enkelt dela uppmaningen att cykla till jobbet imorgon på sociala medier som Facebook och Twitter så får du kanske fler att välja cykeln imorgon eller en annan dag.

Hinner du inte cykla till jobbet just imorgon? Äsch. Ta det på måndag. Ba att skriva till mig ifall du är orolig för klädseln eller annat. Lovar svara. Annars står vår grupp Vintercyklisterna redo för alla slags frågor och så klart bilder och rapporter.

Och till sist… hör du till dem som har en cykel ståendes i källarn men som aldrig tar ut den? Tänkvärt sagt av en av mina gamla chefer när jag såg honom komma inrullandes till jobbet första gången: Jag cyklar till jobbet regelbundet – en gång varje år! 

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.