Cykelkatten

Katja om träning, friluftsliv och livet


Halkelände och träningsglädje.

Ser ni mig bland alla _färgglada_ på bilderna hehe?

Åh snart är vi där och kör igen, längtar så!

(bild från förra årets Basemile Snowdown, creds Hagen)

God morgon folksis! Hoppas ni är glada och framför allt hela – här i Västerås råder enorm halka! Nu har hela innerstan golvvärme men utanför den lilla plätten som är innerstan bjuds man som cykelpendlare (eller fotgängare med för den delen) på en arktisliknande terräng. Cyklade faktiskt förbi en tjej som låg ner på marken och kved i morse :'( Som tur var hade hon sin vän som hjälpte henne upp och tröstade henne. På vissa cykelbanor ligger isdrivorna blandade med sand. På en av de viktigare cykelgatorna vid högskolan har man plogat bilkörbanan och skyfflat undan snön och isen upp på – cykelbanan så klart. Faktum är att det är nästan mer värt att korsa över gräsmattorna där det går. Det går segare men man riskerar inte framhjulssladd i korsningarna med bilarna eller de andra trafikanterna. Helt ärligt så fattar jag inte riktigt varför folkhälsan prioriteras bort av staden vintertid. Även om resurserna är (antas?) knappa och ska delas av många så borde man prioritera de svagaste och det är de oskyddade trafikanterna dvs. fotgängarna (gamla, sjuka, rullstolsburna) och cyklisterna. Inte minst för att de ska kunna ta sig till sina jobb så att de kan tjäna in pengar till skatten. Och finns det inga maskiner tillgängliga så finns det nog ett antal spadar och ishackor och hur många unga starka människor som helst utan jobb som gladeligen skulle få bidra till samhällsnyttan och tjäna en rimlig peng på köpet. Hur man än vrider och vänder så finns det lösningar. Under tiden så tycker jag att alla som bor i en kommun med en felanmälan-tjänst felanmäler de eftersatta cykel- och gångbanorna (och inte minst gatorna med blandad trafik) så att det i alla fall ärendeförs.

Igår körde jag i alla fall inomhus och benen bjöd på ett rätt fint besked! Jag fick pulsen “dit jag ville” och kunde koncentrera mig på att producera benkraft. Tyvärr hade jag som nämnt tidigare åkt på en klassisk blöta kalla fötter i två dagar-UVI vilket störde trycket lite (eller okej, ganska mycket, var tvungen att springa och kissa mitt emellan två intervaller) men jag är ändå nöjd.

Nu börjar solen gå upp ordentligt och det är så fint ute, jag längtar verkligen ut på de riktiga is- och snövägarna dvs. på min cross och utanför staden! Idag blir det dock “enbart” styrketräning lunchtid – just för att jag vill träna i ljusa förhållanden. Till våren ska jag verkligen försöka att pussla ihop logistiken och psyket så att jag kan hinna köra före jobbet då och då. Den här veckan är det helgen jag ser fram emot. Och trots alla varningar om blåst hit och modd dit så är jag fast bestämd att ta vara på varenda ljusa timme därute.

Puss och här är fin musik till er.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om bloggen och katja

Sedan 2012 skriver Katja om cykel, träning, friluftsliv och livet.