Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja om kärlek

Åt skogen med avundsjukan, åt Malmö med oss!

Åt skogen med avundsjukan, åt Malmö med oss!

22807455778_931d187f11_o

Hej fredag.

Hade värsta racelistan och sånt på gång till er men blev lite störd, lite världstrött. Vet ni, om jag vore allsmäktig och fick sudda ut en enda känsla ur mänskliga egenskaper så skulle jag alla gånger ta avundsjukan. Den är nämligen den dumdristigaste drivkraften av dem alla. Typ alla problem i världen – stora som krig och mobbing och små som tjafs och dålig stämning – beror nästan alltid på att folks är avundsjuka på andra folks, utan att alltid erkänna det för sig själva och stoppa sig själv i tid innan de förstör för andra folks. Det vanligaste uttrycket för avundsjuka är att man vill jämna ut “orättvisan” genom att “sätta personen/objektet på plats” eller “ta ner personen/objektet”. Mår man bättre av det? Kanske. En kort stund. Nog är skadeglädjen en liten kick kan jag tänka mig. Men i längden är det nog ändå inne i djupet av sin själ som en bör söka roten till avundsjukan och missunnsamheten. Och vända det till något positivt och kreativt för sin egen skull. Annars förblir man precis så där låg som man känner sig. Nog så.

Nu peppar vi för malmöhelgen. Puss!

22807424588_80ebdd8336_o

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.