Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej, sitter tjock med jobb som en annan vinterpälsad hare. Här är tre braiga länktips till er läsarfolksis så länge:

mh16

ett. Cykelcrosshjälpen

Sveriges mest godhjärtade cykelbloggare aka Johan drar även i år igång insamlingen till förmån för Musikhjälpen. In och läs varför det är viktigt – crossa – bidra! Tack ni är bäst <3

tour-de-celeb

två. Tour de Celeb

Jag känner knappt till någon av de deltagande kändisarna men jag älskar idén. Jag som annars skyr allt som har med b-kändisarnas idrottsförsök att göra gillar ändå den plågsamma cykelsportsutmaningen dessa stackare utsätts för. Jag längtar tills våra svennecelebs tvingas köra någon fet cykelutmaning, kan inte typ TV4 köpa idén? Hoppas det blir riktigt otränade sönderfestade celebs också, inte ba nå tråkiga avdankade kondisidrottare. Läs om Touren och se klippen här!

5395926938_e05040562b

tre. Vintagekunskapen ej att fördöma

När min polare AK skickade länken till Common sense of bicycling. Bicycling for ladies var jag på G att dra en suck. Inte ännu en gammaldags skrift som förklarar för damerna hur viktigt det är att dofta vårsol även efter trettio mil i sadeln. Men tji fick jag – tack och lov så klart – ty Bicycling for ladies är en fet, teknisk och raceinriktad skrift anno 1896. Språket är ruggigt sexigt, kolla här om smörj ba:

lube

om inte det är cykelerotik så vet jag inte vad! Eller här om att leda cykelgrupper:

leader

Stämmer än idag eller hur? Och sist men inte minst, om att det inte alls svårt att dra ihop en cykelklubb och om att anpassa cykeln efter sina behov:

jealosu

Är ni sugna på fler underbara vackert illustrerade skrifter om cykelkonsten – eller kanske känner för lite hjullyrik? – så finns den engelskspråkiga guldgruvan här. Varsågoda!

Så nu peppar jag inför kvällens intervaller. Ska ni köra nåt tufft ikväll? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.