Cykelkatten

Afterbike, afterglow

sjoangscrossen

Glöm spångest, på cross gäller att besegra sin skrångest!
(och ja den dumma herrtröjan åker upp hela jävla tiden)

Jonas foto från Sjöängscrossen

Haha folks, tack för att ni vart lika uppspelta som jag över mitt nya tillskott i cykelfamiljen som jag vart!

Tack för alla era tips också och idéer kring uppriggningen av monstret – på Facebook, Twitter och via mail. Tänk att det sitter folks och ruvar på värsta reservdelrikedomar hemma (det gör jag i och för sig med, måste börja sälja av). Jag tycker inte att jag varit otydlig i mitt förra inlägg men ja, jag kommer att tills vidare köra manuell watträning dvs. med hjälp av vikten och kadensmätaren (tills jag blir rik och kittar upp mig på en wattmätare hehe). Jag har tränat på det sättet förr, jag har kompisar som kör på det viset så ni välmenande gubbs som är oroliga för om jag förstår hur man gör så behöver ni inte vara det och jag lovar – jag vet att be om hjälp när jag behöver det.

Nu till gårdagens träning. Var sjukt trött på grund av för lite sömn natten före (Monark-hämtningen tog sin tid…) men pallade mig till en offentlig spinninglokal och gjorde en Katja-klassiker – hoppade in på ett längre spinningpass för att sätta mig längst bak och genomföra mina längre intervaller. Tycker det funkar bra att köra just längre intervaller på det viset – är bara att lägga sig på sin kadens och sin puls och mata på. Kortare intervaller är tyvärr lite mer känsliga för spinningpassets förändringar men det är lättare att koppla bort spinningsledarens (fantastiska – inte illa menat men äsch, ni fattar) upplägg när man kör långa. Körde tre stycken femtonminutare, var tungt och tråkigt under de två första men under tredje så hände det önskade – benen kopplades på nåt sätt fri och hjärtat pumpade vackert på finfin tempopuls. Kändes som jag kunde mata på hur länge som helst men så var spinningpasset slut.

Idag väntar uteintervaller i gräs-och-skrå på vårt närbelägna arena Kallecrossen – vilket lär bli en liten slirfest eftersom det är typ +7 grader ute och rått. Föga upphetsande väder men bra för teknikträning. Om mindre än två veckor väntar ju Malmöcrossen – årets gräsligaste crossrace?

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.