CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesKatja tävlarLivsstil

Hej veckan – två GP, Dalsland Runt och ett bröllop

Hej veckan – två GP, Dalsland Runt och ett bröllop

DSCF0140

Nere i den nerlagda gruvan, på de fornstora malmbitarna Katja ruvar

(kort Jonas)

Hej måndag. Alltså nu var det ett tag sedan jag drog till med ett veckoschema. Jag tror det beror dels på att flera gör det nu vilket direkt gör att jag blir trotsig och bara vill inte va som alla andra (jag vet sjukt omoget) och på att jag har vilat från schemandet och det överdrivna rapporterandet och bara cyklat och varit. Men alltså den här veckan känns lite rörig, som att försöka handla något i ett större shoppingcentrum läs helvetetpåjorden Erikslund här i Västerås och så vet man inte var man ska börja och det ska hinnas med både handla äta transporteras emellan och kanske, kanske hinna andas ut shoppingcentrumångesten bakom någon prefabvägg med en kopp halvljummet takeawaylatte i handen. Åh shit nu låter jag neggo vilket jag absolut inte är. Inte mot den här stackars veckan i alla fall. Men kolla så fattar ni varför organiseringsbehovet finns här ↓

I helgen kör jag, Anna, Jonas, Tony och AK (plus ett hundra själar till) Dalsland Runt. För er som inte minns eller vet vad Dalsland Runt är så är det ett tredagarsetapplopp som går på de finaste – men inte alltid överdrivet med gängse velociped farbara – vägarna genom Värmland och Dalsland. Det handlar alltså om cross (eller om man heter Katja racer, fast inte i år då) och om distans. Ah men fint då, va? Men crossen behöver fixas. Den bästa sadeln ska på (crossadeln är för bred för min stjärt, tänka sig, jo jag vet att det inte låter sant men så är det), snakeskindäcken ska på, bakväxeln… ehm den skulle ju handlats in i helgen men så äventyrade vi och slappade istället. Förutom dessa små detaljer så måste jag hinna provcrossa crossen. Har ju inte suttit på den ett tag och känslig kvinnovarelse som jag är så törs jag inte ta mig an en trettiomilaplusdistans utan att provrullat knäna först.

Jo, och på onsdag är det då dags för ett av mina favvo-GP – SMACKs Rosersbergs GP! En kurvig historia med en härligt superbrant cykelbanebacke att bända sig uppför. Man cyklar runt en brandövningsplats och har man tur så är det en pågående brandövning då och då blir det extradramatiskt att cykla och så kan man skylla ifrån på röken om man får lungbonka på slakmotan. Jag vill så klart inte missa Roserbergs GP men det innebär skarpt benläge på onsdag.

Och idag är det Hässlö-GP, en del i Västmanlands cup. Förra året var jag (en ytterst förkyld) speaker och fotograf, i år har jag inga ursäkter och är det halkbane-GP så är det halkbane-GP, bara att köra. Ni som har tråkigt ikväll är välkomna ni med – det är Västerås CK som anordnar Cupen och precis som med SMACKs variant så är det ett perfekt tillfälle att testa tävla, ung som gammal som i sina bästa år. Jag har ingen aning om hur benen kommer att bete sig ikväll men det är ju lika för alla så.

Dessutom vill jag hinna laga god Dalsland Runt-uppladdande mat och skriva här och läsa lite också.

Så. Nu är ni med. Så vi försöker oss på ett cykelschema här ↓

Måndag – Hässlö GP och crossfix (hann kontakta the master of fix AK under inläggskrivartiden, smart va?)

Tisdag – crossrull, bara rulla rulla, hellre långt än fort, vackert får det också bli

Onsdag – Roserbsbergs GP

Torsdag – crosskölj och bröllopspresentinköp

Fredag – Dalsland Runt etapp ett

Lördag – Dalsland Runt etapp två

Söndag – Dalsland Runt etapp tre och bröllop i Göteborg!

Åh just ja ska på ett bröllop också. Jag har typ kirrat klänning (tack Anna) och kommit på vad jag ska ge paret men inte hunnit köpt presenten än. Så det ska hinnas med också. Ja, får bli på torsdag helt enkelt.

Ja må koffeinfritt te och benen vara med mig. Och att mina nya Rapha-plaggisar hinner anlända innan fredag så jag är fräsch och reko i skogarna i helgen.

Nå, vad gör ni i veckan? Race eller pace eller chill eller annat roligt? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Sitter just med en liten obehaglig känsla av förkylning i kroppen och småhostar på kontoret, skit liksom för jag har så mycket på gång i veckan, spinning, mtb-träningar och stughelg med löp och pressa-skiten ur benen i långa backar för att klå fjolårets tider…

    1. Fast Jönköping hade juh JKPG Cup… men pga för få deltagare så lades det ner… så var inte alltför ”avis” Anna ;) // JoFo

  2. GP i kväll på Sturup raceway. Inte riktigt min grej – är med för att få min deltagarpoäng i kuppen. Sedan är det tempo 10km på Onsdag. Där kommer jag satsa hårdare för att få en skaplig placering. Det är en bana som passar mig ganska bra. Veckan avslutas med åsimmet 3.5km på Lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.