Cykelkatten

Afterbike, afterglow

DSC01070

En gång i tiden förra veckan hade vi sol och drack 1 %-ig lemonad på
Måns Ols utvärdshus vid Salas kallbadhus (kort Jonas)

Hej. Tänkte vara en normal bloggare och berätta om helgen som kommer här. Idag blir det lugnt. Matlagning och tjut och mys står på schemat. Och hjulbyte mellan mig och AK – det är en bula inne i mitt bakre hjuls tub som gör att hjulet både upplevs och låter som ovalt. Donk donk donk låter det när jag trycker på, smått irriterande och så blir ju punkarisken större. AK har ett likadant hjul bak så han får ta hem mitt hjul och bygga om det lite medan jag racear sönder hans hjul hehe. Nädå, jag ska vara försiktig.

Eller nä. Inte värst försiktig. Är det inte för vedervärdigt blött och kallt (japp, till och med jag kan ledsna på sådant ibland) på söndag så står jag självklart på startlinjen till Skandis GP i Uppsala. Femton herrejössesgånger uppför den goda Slottsbacken – God save the cat! Skandis GP är liksom the GP of the GP:s, typ Sveriges tuffaste GP har jag hört någonstans? Målsättningen är med andra ord lik den inför Prioritet GP i Göteborg jag körde i fredags – att hänga med så många varv jag orkar innan jag blir avplockad från banan. Likheten mellan Prioritet GP och Skandis GP är kurvorna och de är jag mindre orolig för – även om pavé är sällan trevligt eller enkelt i blött väder. Den stora skillnaden är dock banprofilen. Visserligen innehöll Prioritet GP en slakmota dryg nog att försätta mina ben i mindre konkurs – men den backen är ju ingenting jämfört med Slottsbacken (som i och för sig i en mässtävling gav mig en gratis startplats i Skandisloppet ty så snabbt bestigen men det var en gång och på trainer det). Som ju är en sådan backe jag kommer att ge allt i för att sedan gå tom i efter ett sisådär tre-fyra varv ungefär. Men nåväl, det sista man ska göra om man ska bli starkare är att undvika sådant som gör en starkare eller hur? Så jag kommer förmodligen stå där och nerva och kallsvettas och sedan ha skitkul i alla fall som den glada idiot jag är.

Men innan söndagen är det en lördag och Scandinavian Race. Vi i CK Valhall ställer upp med följande elitboys:

– Tony Carlsson (Contis ju!)
– Daniel Bernås
– Thomas Karlsson
– Mikael Milberger
– Stathis Stefanidis
– Tobias Andersson

och så lagledaren jag och med mig gode Birjer och pr0mekanikern Jonas Lundberg. Scandinavian Race är ändå en internationell UCI-tävling så det ska bli riktigt spännande att vara med inifrån och stötta våra cyklister på det bästa sättet. Önskar er superduperlycka till! ★ På Cykelbloggar finns resten av lagen uppställda.

Ojoj. Nästan så jag redan längtar till söndagskvällens ro. En sak i taget Katja. Hjul, mys, race, mys, hjul… Fan jag måste ändå säga att jag älskar amatörcyklistlivet så mycket.

Vad ska ni göra i helgen? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Blog på svenska igen :-) Lycka till i helgen. Själv skall jag göra något så tokigt som att springa, närmare bestämt Lundaloppet med några kollegor. GP blir det 23/5 för mig på Sturup raceway. Då kommer jag bli avhängd så det smäller om det :-D

  2. är i Uppsala och organiserar, skall försöka få upp mitt tält och visa mina fina produkter från EKOI tyvärr blåser det och jag försöker uppmuntra alla tappra cyklister som drar ut på Skandisloppet =)

    //Fritz

  3. Det regnar och är kallt. Som den utpräglade solskenscyklist jag nu är blir det lite mek med styrstammen (ska bytas) och sedan Giro’t på TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.