Cykelkatten

Afterbike, afterglow

katjamotala

Hej måndag folks. Hur mycket det än suger att driva en cykelblogg utan att kunna cykla så finns det ju ändå ett gäng ljusglimtar i min tillvaro just nu. Även om livet i övrigt är precis sådär meningslöst och försäsongsängsligt (hur svag är jag nu? är min kondis helt borta? kommer jag nånsin kunna bli bra igen? m fl 100 non-skoj tankar) som det är när det närmaste man kommer cykla är att vekt ratta rangeltrallan kontoret tur och retur. Just ja, ljusglimtarna, vi livas upp här tycker jag:

★ Jag har spenderat en fantastisk, lugn helg med min lillebror och ett gäng kanonindivider i Motala. Vi har bilat, ätit, promenerat, glott på TV och jag har äntligen sovit nästan en hel natt! Efter ett antal nätter med null timmar sömn pga. rethostan von helvete och orostankar behövdes det verkligen. Men jag måste ändå ge brorsan sömncreds – inte ens mina värsta hostningar väckte honom. Förresten så fyller han år snart och gissa vad han ska få i present.

★ När jag var som deppigast i fredags så fick jag ett par kanonsnälla fanmails, varav ett från Nice och ägaren av ett cykelklädmärke jag gillar skarpt. Il se sent vraiment bien. Ni som läser i ur och skur trots att jag är lika jämn som månlandskapet – ni är bäst <3

★ Jag kanske är tillräckligt kry för att plåga benen lite light imorgon. Inomhus, luftvägarna är sköra just nu. Eller så är jag klok och väntar till på onsdag. Fan på att vara klok… Okej, jag är klok.

★ Mina socialmediaflöden börjar fyllas upp av försäsongsträningar utomlands hit och racekänningar dit – våren är på ingång. I år tänker jag inte låta min klassiska vårdepression vinna över min vårglädje. Kom an våren!

★ Allt vårmode, även även cykelmode. Nyheterna gör mig yr, jag vill typ ha allt men jag är ju så förbenad kräsen och snål mot mig själv så det kommer säkert som vanligt sluta med att jag har samma gamla saker på mig ändå hehe. Men ändå, känslan av nyheterna.

★ Jag, Tony och några till ska på ett kanonfett dansevent på fredag – en “liten” förförfest till Into the Valley-festivalen jag och några till ska på i sommar. När man har varit sjuk och tråkig så länge så ser man fram emot svettiga dansnätter och jag struntar i att man inte får ha för höga förväntningar – min dansnatt kommer att bli episk. Förresten ett tillfälle att vädra mina nya Adidas neos jag fixade på rean.

★ Min lilla passat. Min bil är min stora ljusglimt just nu! Jag gillar dess stereo men jag gillar mest att jag har den och att den har rails och dragkrok och fett med plats för allt möjligt så det är bara sätta sig i den och dra vart fan man vill och i och med att det är en VW så finns det ju reservdelar att köpa till den oavsett var i Europa man befinner sig.

★ Vårklassikerna! Det är inte långt kvar till landsvägssäsongens mest spännande (där håller jag helt klart med Johan) loppen. Vårklassikerna är vårens crosslopp – något att längta till när man har det som jobbigast under distanspassen, något att sky Twitter för (Twitter = spoilmaskinen), något att ha som ursäkt för överkonsumtionen av ädla gyllene drycker och snacks. Här är kalendern, välj februari, mars och april.

★ Mitt beslut att tävla på den för mig sjukt jobbiga nivån i år. Alltså det kommer att göra ont, så ont både mentalt och i låren. Och självklart så kommer jag att bli starkare av det på ett helt annat sätt än om jag hade varit “snäll” mot mig själv. Palla snäll, det ska göra ont när man cyklar. Hehe.

★ Blommorna, du vet vem du är, jag älskar blommorna, tack.

★ De här tre låtarna etttutre.

Vilka är era ljusglimtar just nu? Berätta!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

8 kommentarer

  1. Just nu är den där vårsolen som börjar värma litegrann. Vårvintern som gjorde entré i helgen även om det är lite tidigt. Eftermiddagarna som är lite längre och att det faktiskt inte är kolmörkt när jag går till jobbet. Det är mina ljsuglimtar just nu.

    den där bilden var så otroligt snygg Katja! Teglet mot snön. jösses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.