Cykel

Cykeltankarna en måndag

God morgon cykelbabies. Hur är läget?

Nu ska ni få ta del av cykeltankarna som snurrar i min blonda skalle idag.

Jag är lite trött i benen efter gårdagens runda som blev min första efter förkylningen. Hade tänkt att styrketräna ikväll men nöjer mig nog med någon timmes trainerrull och kanske någon coreövning eller två hemma. Så får det bli styrketräning med lite extra rull imorgon istället. En lite omvänd vecka faktiskt – inget klassiskt tisdags- och torsdagsintervaller-schema den här gången.

Anledningen är att jag jobbar och umgås med familjen i Stockholm onsdag till torsdag och att jag vill vara fräsch till Basemile Snowdown som startar på fredag.

Jag har ju varit lite orolig för om jag fixar biffen med lite väl få långa distanspass i benen men nu tänker jag att äsch, let it be som en annan Lennon <3. Det får bli som det blir, i mål kommer jag alltid dryg och envis som jag är. Speciellt med tanke på att vädret blir milt i helgen, närmare nollan än minus tjugo som det har varit ett tag nu. Däremot får jag tänka till en extra gång och ha med mig mycket energi. När jag kör mina vanliga distanspass så äter jag inte speciellt mycket, någon barbit hit och dit. Men ska man cykla långt och i grupp i dagarna tre så finns det ingen anledning att hungra sig slö. Tur jag har ett lass apgoda GCN-cykelkakor hemma hos Valle. Vi fabricerade dem en kväll för någon månad sedan och sedan bad jag Valle att stasha dem åt mig så länge – annars äter jag bara upp dem som efterrätt min onyttiga vana trogen. Men nu känns det som att det är dags att nyttja dem.

Skärmarna ska också på. Eller i alla fall bakskärmen med en kompislapp till. Fått en masse bra kompislapptips på världens bästa Cykeltwitter:

Blir det slaskigare före så är det osjysst att distansa utan bakskärm och kompislapp. Ridleyn som jag ska köra på har aldrig haft några skärmar och självklart smärtar det att beskärma henne (Ridley är min första sportcykel som faktiskt är en hon). Min tanke har egentligen varit att ha alu-Cube som vintercykel men Ridleyn är ju så mycket lättare och mer lättväxlad och jag inbillar mig att hon inte skits ner så mycket så länge det är snö. Ikväll ska jag testa att pilla på min befintliga Biltema-skärm (också en budgetklassiker som förgyller många cyklisternas vintervardag). Hoppas det funkar.

Läget känns ändå under kontroll. Jag har ju värmesulorna så kölden är besegrad en gång för alla.

Nu ska jag återgå till att vara smånervös inför dagens lilla icke-cykliga utmaning – vårens första föreläsning på högskolan. Nu är det ju inte första gången jag föreläser men det händer så sällan att jag hinner liksom avvänja mig mellan gångerna. Nåväl, de är ju bara sextio studenter och jag är propert klädd. God save the cat!

Puss.

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.