Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Minns ni René Magrittes gamla pipklassiker, den här

the-treachery-of-images-this-is-not-a-pipe-1948(2)

?

Man glor på tavlan och ser en pipa men så skriver Magritte under pipan att det minsann inte är någon pipa vi ser. Old school psykedeliskt – enbart gode René själv kunde thc-halten i sin egen pipa – visst men tanken är högst aktuell.

Nu till kopplingen.

Jo, jag får ibland kommentarer, av mina vänner, släktingar (alltså vuxna, litar fortfarande blint på vad som står på Internet) och andra om händelserna i mina inlägg. Hur kunde du glatt skriva om det äventyret när du egentligen skulle varit där och gjort det? Det har ju hänt det och det, varför skriver du inte av dig? Varför lägger du inte bara upp bilderna, vad spelar det för roll om de är snygga eller inte, man ser ju verkligheten på dem! 

Av någon anledning verkar till och med vissa bli retade (!) av att jag inte skriver om mitt riktiga liv på min blogg.

Men precis som Magritte inte var intresserad av att måla hyperrealistiska nature morte eller porträttera den ene högt uppsatte tjänstemannens fru efter den andra utan ägnade sig åt att skildra sina utvalda verklighetsvinklar så är jag inte intresserad av att gråta ut eller typ outa mig till höger och vänster (även om jag förstår och respekterar vissa skribenternas önskan om att visa sig sårbar och “verklig” i bloggen). Jag tror det räcker med alla mina dråpliga berättelser om mina ups- and downs bakom them stems för att förstå att det är långt ifrån glansigt.

Även om Cykelkatten inte är en normativ tränings- och hälsoblogg så står cyklingen och min cykeldoftande del av verkligheten i centrum. Jag ljuger aldrig och jag tror att läser man noga så sipprar en hel del annan verklighet ut ändå mellan raderna även om jag bespar er detaljerna.

Jag kan bedyra tvivlarna att jag inte är någon känslolös skit som bara bryr mig om mig själv och mitt jäkla cyklande eller redigerar verkligheten. Så om det kommer ett välpolerat inlägg om en slottspromenad samtidigt som den andra sidan av verkligheten rämnar så är min medicin att desperat leta efter räddning i skönheten och på bruten belgofranska förklara – la réalité est pas égal à la réalité och så är det med den saken kära realister.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

  1. Så sant som det är sagt. Skulle man yttra allt så går det åt pipan!

    Det kan ju möjligen också vara så att när livet är ytterst besvärligt och till med tungt kanske man hänger upp sig på det positiva, som cykling och andra intressen , för att överleva….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.