Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Alltså, om det fanns ett Årets stigfinnare-pris så skulle i alla fall jag nominera Tony och Johan. Tony är verkligen en jäkel på att hitta nya häftiga ställen att cykla till (och på), har nog med hans orienterarbakgrund att göra.

Nu har i alla fall radarparet grävt fram en ny vardagsträningsbana – av mig döpt till Kallecrossen (då den ligger i karlfeldtsområdet). Kanonbana i mitt tycke! Ett rätt så stort gräsparti med några ställen att skråköra på, ett par tunga uppförsskörningar, några rakor och en massa kurvor att träna teknik på. Man hinner bli rejält trött i alla fall, det blev mina lungor varse om igår. Jag fick till en effektiv halvtimme med fem intervaller och är nöjd med det med tanke på att det är första passet som frisk. Förutom banans crossmässiga finesser ligger den bra till – mycket närmare stan än Gropen som är fantastisk på alla sätt och vis förutom att det tar tid att ta sig dit och är oupplyst och lite läskig kvällstid (i alla fall om man råkar vara på plats först). Banans yttre kanter är upplysta och området är helt enkelt trevligt att vistas i. Igår var vi fem personer – jag, Tony, Johan, AK, Nisse och Cross-Gunnar – men jag hoppas att fler crossies som mtbare, hittar till träningarna. Som vanligt finns all info på CX Västerås.

Idag fortsätter den magnifika väderfronten här i stan. Jag njöt järnet på min klassiska promenad till jobbet imorse och tänker fortsätta njuta järnet efter jobbet då jag planerar ett klassiskt rullpass på grusvägarna öster om staden. Dessutom ska det tränas lite teknik på mitt Hemliga Teknikträningsställe (ska blogga om det), jag måste lära mig hoppa på cykeln snyggt så är det bara. Ursäkta bildlösheten förresten, mitt flickr krånglar av nån anledning så jag kommer inte åt bilderna.

Ha en grym torsdag nu folks! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Kallecrossen blev grym. Det är alltid lika roligt att reka upp nya ställen att träna på, speciellt när det blir så uppskattat som det alltid/oftast blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.