Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej. Imorgon är dagen D som i första dagen på Dalsland Runt. Prognosen är softcore. Imorgon: grått. Lördag: regn och max tio hela dan. Söndag: regn och sen sol. Det kommer med andra ord att bli jobbigt, jävligt, kallt och pannbenskrävande vilket gör småstörda mig om än mer pepp. Just nu känner jag en suspekt känsla i halsen men jag hoppas verkligen att det är den vanliga racehypokondrin som säger sitt. Jag lär garanterat bli sjuk men jag vill verkligen göra det efter jag kommit hem från Dalsland.

Så, planen för eftermiddagen är följande. Först och främst ska jag ut och crossa grusväg en sväng. Jag behöver luft och jag behöver få in känslan. Det var kanske två veckor sedan sist. Sedan ska de sista justeringarna ske på min eländiga racer som jag hoppas hjälper den att bete sig något snällare mot mig denna helgen:

IMG_6675

Tyvärr så är de ovan illustrerade förändringarna inte de enda som får hinnas med ikväll. Det ska packas – ytterst smart och slickt dessutom, eftersom våra väskor kommer att transporteras under etapploppet, banorna ska läggas in i Garmin och så ska det nattas riktigt, riktigt tidigt så att jag vaknar superpigg imorgon. Trots att jag tagit ledigt från jobbet så kommer dagen att bli lång – det är några bilkörningsmil ner till Vänersborg där starten går vid fem-snåret.

Jag är uppspelt och förväntansfull. Jag kommer nog inte att hinna eller ens prioritera blogga under helgen (jag menar, 18 mil och 2500 höjdmeter under lördagen kommer att leda till käk- och sömnlusten snarare än blogglusten). Jag kommer istället att försöka hänga på alla de coola randonnörerna som kommer från diverse svenska och europeiska håll…

Ah men nu vet ni. Hörs nog imorgon innan starten! Puss och håll koll på instataggen DalslandRunt15. Kommer nog att slänga upp lite i-farten-pix där om inte annat.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.