Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja är på Mallis. Igen. Ja ha ja! Vad kan vara bättre än att käka styrlinda i den västmanländska snålblåsten, undrar ju en annan.

Det här inlägget ska handla om två saker, ständigt cyklist-aktuella.

 

1. Cykelkakor (bars)

Mina tidigare recept på cykelkakor innehåller ungefär 14 ingredienser. Jag duckar inte för saker som är komplicerade, så jag har glatt mixat, hackat, gräddat och format cykelkakor med alla dessa ingredienser. Men så dök det upp ett recept från cyklistbloggaren Helena Engqvist med blott FEM ingredienser och då var jag ändå tvungen att prova. Det innehöll ju trots allt både citron och kokos och var befriade från allt animaliskt, vetemjölsdoftande och sockrigt, och krävde ingen gräddning i ugn. Allt stämde, yey!!

FullSizeRender[1]
De var värda en fin plåtlåda
Men när jag hade gjort den första satsen var jag tvungen att löpa amok lite. Därav den gröna färgen på den här omgången. Jag har nämligen några påsar med sjukt nyttiga pulver typ vetegräs, chlorella, spirulina och hampaproteinpulver som jag plockar fram när jag har ett akut behov av att känna mig nyttig.

Dessa åkte ned i cykelkakan. Och så lite torkad ingefära för att piffa till det tunga, gröna.

Grundreceptet på Helenas citron- och kokosbars är att mixa ihop 1.5 dl mandlar med 1.5 dl dadlar, 1.25 dl 1 tsk vaniljpulver, en nypa salt och 1 msk pressad citron. Sen drog jag i lite ingefära, nån tsk av samtliga vetegräsaktiga pulver du har i skåpen och så förvaras dessa säkrast i frysen. Nyponskalmjöl funkar säkert också att ha i…

 

2. Klungpsykologi och värdeord

Åh nej. Klockan är jättemycket ju. Om jag ska hinna gå upp i tid för att cykla till jobbet imorgon måste jag sova nu. Men det här inlägget kommer att skrivas, för det är viktigt och intressant.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.