Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CykelKatjas tips

Tre huskattips för aprilvädercykling

Tre huskattips för aprilvädercykling

17041820842_900b3c7c31_k

Hej vårcyklist! Här kommer tre stycken tips som gör det billigt och fint att ha det lite skönare när vädret är ombytligt och regnet kan överraska när som helst. Börjar nån tjafsa om stilpolisen så svarar du så som jag gör: “Jag ÄR stilpolisen” och sprätter ifrån dem i första bästa backe. Nu kör vi:

Huskattips ett TIDNINGSTRICKET

Tidningar innanför tröjan. Har tjatat om det förut och kommer aldrig sluta hylla det. Det är billigt (gratis?), miljövänligt, praktiskt och faktiskt väldigt skönt. Tidningar skyddar från vinden, värmer, suger upp fukten och så finns det alltid nåt att torka stjärten med i busken alt. läsa om man har tråkigt medan de närmast sörjande lagar punkan på ens racer. I dessa aprilväderdagar – ha alltid tidningstricket i åtanke.

Huskattips två VÄSTTRICKET

I kallt väder – vindvästen innanför bibsen. Varför, om man kan ha den ovanför, undrar ni säkert? Jo, för det första undviker man det förargliga faktum att västen åker upp och korvar sig eller nåt. För det andra så har västarna sällan sjyssta fickor och har de det så är det inte särskilt bekvämt att ha massa gram guppandes på den redan taskiga ländryggen. Nä, tacka vet jag västen innanför tröjan. Skyddar från vinden samtidigt som den utgör ett extra isolerande lager. Och ger en snygg silhuett… Men det absolut viktigaste för oss kvinnor: du slipper ta av dig massa lager innan du får kissa. Med allt innanför bibsen behöver du enbart ta bort det översta lagret. Smart va? I dessa fåfänga höghastighetsdagar – ha alltid västtricket i åtanke.

Huskattips tre YLLEHANDSKTRICKET

 Vid risk för regn och vidrigt väder – ha alltid med dig ett par tunna yllesockor/yllehandskar i plastpåse i fickan. Dessa kan du vid behov:

* stoppa mellan hjälmmössan och örat om det blir för kallt i motvinden

* stoppa innanför tightsen om det blir blött och kallt om de känsliga knäna

* stoppa in som extrahandskar i dina handskar

* (om sockor) byta om till ifall dina skor blir så vidrigt blöta och kalla att du smådör lite i misären på vägen hem.

Varför ylle då? Jo. Även om de blir våta så förblir de varma. Det gör inte syntetditon. Så i dessa plastbantardagar – ha alltid ylletricket i åtanke.

Det var dagens tre små tips för ombytliga aprilväderdagar. Hoppas de kommer till nytta ute på vägarna. Gör bara inte som huskatten och smeta ut temposnoret på jerseyärmen. Ser sällan snyggt ut på caféposerbilder som ovan! Puss och kom gärna med egna tips.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

  1. Vilka bra tips! Har aldrig provat tidningstricket men ska göras nästa gång jag är ute och fryser! Vindväst innanför hade jag aldrig ens tänkt tanken på. Funderade en stund om du menade att att bibsen skulle dras över hela alltet och tänkte NEJ NEJ. Men sedan fattade jag.

    Fram för flera såna här inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.