Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Vila hardcore!

Vila hardcore!

16880523551_1aa5c010c2_o

Brorsan spelar spel, jag utövar vila och
lyssnar på 
Silence is Sexy i min nya klubbvärmetröja.

Förutom När tänker du växa upp? är Hur orkar du med allt du hittar på? en av de vanligaste frågorna jag brukar få. Pass på första. Men den andra är ju berättigad – jag hittar på en sjujäkla massa saker hela tiden förutom att sköta jobb-, tränings- och ställa-upp-för-nära-och-kära-rutinen. Det är resor hit, engagemang dit, danskurser, kompishäng, skriv- och musik- och fotopulande mm.

Förutom förklaringar som att jag försöker finna glädje i det mesta jag gör och brinner för mina intressen och försöker prioritera så gott jag kan så finns det en något simplare förklaring.

Jag är helt enkelt en jävel på att verkligen ge mig hän när det gäller lata mig. Ska jag vila får inget störa mig, varken TV, mobil eller andra yttre stimuli som mest stressar min icke-multikapabla personlighet. Jag lägger mig ner, av med bhn och ögonlinserna och så ligger jag och glor ut i det tomma intet alternativt betraktar mina egna fossingar. Eller kanske observerar flugan som halvdö släpar sig fram mellan glasrutorna i fönstret. Jag sätter mobilen på ljudlöst alternativt stänger av den. Ibland petar jag i näsan och tänker på nåt existentiellt problem men aldrig för djupt för då blir det för betungande och stör vilan. Ibland leker jag mumie. Men oftast är den djupaste tanken ungefär om jag ska byta sida jag ligger på nu direkt eller om en liten stund. Så har jag hållit på enda sedan jag var ett litet barn. Mamma tyckte aldrig det var nåt problem om jag ibland skolkade skolan om jag såg till att verkligen vila ut mig när jag var hemma. Hon visste att jag kunde utföra “stordåd” (allt är stordåd i mammornas ögon) bara jag fått vara ifred med mig själv.

Jag är alltså en latmask av rang – en övertygad sådan. Alla är olika och det finns inget sätt som funkar på alla men jag tror på metoden vila hardcore. Den kräver en del träning i början, speciellt om man är rastlös eller uppe i varv eller stressad eller vad man nu kan vara som gör att man pillar på mobilen istället för att pilla i naveln. Men det är så värt det. Tystnadsstunderna gör att jag får energi till att leva ett högljutt färgstarkt liv istället för att släpa mig fram som den stackars flugan – varken heltrött eller helpigg utan nånstans mittemellan fönsterglasen.

Vad är eran favvosyssla när ni ska vila?

Och hur fan lyckas flugorna alltid hamna mellan glasen, hur gör de egentligen?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Leker mumie? :-)
    Jag har jättesvårt att bara ligga ned och vila. Funkar en minut eller så innan jag börjar fundera på vad jag ska hitta på. Läsa lite, räkna prickar i taket, komma på saker jag glömt osv. Jag behöver öva på att bara vila. Bli lite som Hasse som kan stirra rakt fram i timmar. Kanske leka mumie?

  2. Som Helena säger, det där är jag samnordisk mästare på. Vila utan att göra ett smack. Stirra rakt fram. Jag behöver ett stort mått av tystnad och ensamhet ibland. Att bara vara och låta kropp och själ få vila från intryck. Få ro och veta att inget stör förrän jag är redo igen.

    Reset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.