Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Herregud (eller herresatan om det finns satanister bland mina läsare, förf. anm.) – vilken fajt! Dagens dam-VM i cyclocross är nog en av de roligare crosstävlingarna jag sett på bra länge. Nog är det ofta tajt i täten på de belgiska/holländska cuptävlingarna, men där är det ju alltid ungefär samma folks så man blir lite blasé. Nu var blandningen fantastisk och täten jämn. Se en recap om ni inte hunnit se livestreamingen idag!

Tabor såg kallt, blåsigt, halt och jävligt ut idag. Banan var snabb, kanske lite väl snabb för de teknikorienterade belgare och holländare? Där junisarna hade fått någorlunda genomfruset underlag vid elva imorse fick damerna ett halt lerlager ovanpå det frusna.

Mycket hände under loppet men mina favoriter – PFP, Cant och Vos, som mot förmodan dök upp och gjorde ett efter förutsättningarna kanonrace – höll. Tyvärr havererade Lechners cykel strax efter starten så hon fick typ gå halva banan fram till depån. Åsa kom på trettionde plats, grymt kört! Här kan ni se alla resultat.

Nu ska jag skynda mig till tåget. Ska bli spännande att cykla ner till stationen med snöstorm i fejset och lillebrors skidor under armen…

Men innan dess ska jag göra en fläta och lägga den lite snett på axeln. PFP-style! Puss och ha en fin lördagskväll. Imorgon är det grabbarnas tur att bjuda på show, they better do it.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.