Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

HIIT-fiesta!

HIIT-fiesta!

Igår närmade jag mig min trainer. Hej trainer! Hej thong! Hej grannarna… Hej handduk!

Jag skulle alltså köra mitt livs andra (!) trainerpass. Tänka sig att det tagit 3+ år innan jag vek mig ner och skaffade mig en. En sak har jag lärt mig hittils – det spelar ingen roll hur duktig än är på att pressa sig på intervaller på spinnerhoj (som mer liknar en monark) – trainer funkar lite annorlunda. Man får tänka lite annorlunda.

För att säkra uppvärmningen riggade jag upp ett par riktiga trainerfiesta-tunes på Yamahan. Yamahan har en fjärrkontroll till som jag aldrig förstått meningen med tills igår. Fett att sittandes på trainern kunna höja volymen ytterligare när man hör att grannarna kommit hem efter jobbet.

Eftersom jag finner ensamtränande brutalt tråkigt och har svårt att få upp mojo (och därmed åstadkomma vettig träningseffekt) när jag är själv så måste jag vägledas, även när jag är själv. Därför älskar jag träningsvideos. Igår körde jag en video som Tony hade tipsat om – GCN:s HIIIT-påhitt på 20 minuter. Går ut på att man kör sjukt jobbiga korta intervaller, 30-45-60 sek osv. Men kort återhämtning emellan. Tanken är att man ska bli sjukt trött. Och trött blev jag! Körde förstås lite längre (10 min) uppvärmning än den i videon föreslagna 4-minuters – fick upp pulsen rejält då jag inte kan köra alla växlar (ehm kassettbyte ikväll eller senast imorgon). Sen var det bara att hänga i, total flat out. Det var superkul och jag gnydde faktiskt till i slutet, eller var det benen som gnydde kanske? Däremot så märkte jag att det förstås kommer att ta ett par gånger innan jag hittar rätt belastning (och alltså kör ännu jobbigare) för de olika intervallsnuttarna, sådan trainernovis som jag är.

Jag avslutade passet med att se ut som en blöt hippie.

Blött hår, mascara all over och salig lite bortkommen blick. HIIT – vilken trainersuccé. På torsdag blir det lite längre “backintervaller”, har hittat en grym video till dem med. Idag core och lite bengym. Känner sådan träningsglädje just nu.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Men tack för ett världsbäst trainertips!! Tänk vad mycket bra det finns på you-tuben om man kommer förbi alt fjortstjafs som går varmt hemma hos oss.

    Jag gick i gång direkt på den videon du visade och kommer att köra den nästa gång! 20 minuter är ju perfekt tid att sitta på den där hemska tingesten. Tack ännu en gång och tipsa mer om sånt här!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.