Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCykel

Pumping iron like there’s no tomorrow.

Pumping iron like there’s no tomorrow.

Svett i ögat, naturchips i mungipan – studs studs!

Vet ni, måste berätta en sak! Ni vet mitt gnäll om gymångest hit och styrkelathet dit? Nåt har hänt. Plötsligt njuter jag av styrketräning och till och med längtar till gymmet. Jag vet inte om det beror på att jag liksom har väldigt tydliga mål med min styrketräning eller på att jag äntligen börjat förstå mig på them wee machines. Och sen har jag upptäckt upphopp och skojsiga tunga bollar och glädjen med riktigt tunga kettlebells (vs. ben så klart). Upphopp är kul, tänker upphoppa hela vintern. Kul men läskigt förstås, Tony till exempel har ännu kvar såren från förra årets misslyckade upphoppförsök… Hursom! Det känns så himla rätt nu. Igår var jag så ivrig att jag nästan bokstavligen ramlade av löpbandet efter damp-löpning när jag skulle bli av med glädjeöverskottet efter gymträningen.

Förresten har det inte blivit nåt cyklande alls den här veckan heller – än. Igår blev jag för stressad för att hinna köra ute med Anna och AK, synd egentligen. Så blev gym och duracellöpning istället. Idag blir det mycket jobb så ska köra gym light (core eller liknande) och intervaller på testcykeln. Tänk att dagen har kommit då jag sätter mig på en spinner igen. Vintern är sannerligen här.

Ska förresten ta och köpa mig en snygg och bra trainer när jag kommer hem från Västerås. Tack och lov för min spartanska inredningssmak – finns ju hur gott om plats som helst i vardagsrummet. Min onda rygg mår inte bra av “bekväm” sittställning – jag måste sitta så drop-ish det bara går för att underhålla ryggen. Alltså helst på rosen så som den är inställd. Så att jag slipper lida på distanspassen och vårens lopp.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.