Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Vinterns kyla bekämpas bäst med
skärmar, skidor och en hel del fantasi
(fantastiskt foto härifrån

I’m in deep, deep trouble folks.

Jag insåg en sak idag. Det är ju vinter på ingång. Kall, blöt, lång.

När vi drog till stan för att städa festlokalen idag så var det julmarknad, med brända mandlar, ekivokt målade karuseller, onepiece-klädförsäljning, en ren (levande eller uppstoppad, fattade aldrig), en ytterst levande åsna (?) och så vidare. Fatta, julmarknad!

NU!

Va, är det inte fortfarande typ, senhöst eller nåt?

När jag precis kört i sanden, i Gropen!

Och suttit på sanden, i Gropen. Utan att bli snöblöt på rumpan. Utan att nån spelade julmusik.

Och på festen, på natten, då öppnade vi alla fönster, för det var så varmt och vindstilla ute, kokhett inne. Och på vägen hem så hade jag varken mössa eller vantisar på mig, så ljummet var det i den nattliga luften.

Och imorgon tänker jag cykla landsväg en sväng.…

…och jag villintehanåndumjäklavinter. Jag är inte redo nånstans. Jag sitter och kollar på en heltokej serie och trycker i mig choklad och har ångest. Inte ens MittVal Vital Höst & Vinter jag panikköpte idag kan rubba den. Vinter är på ingång, och här sitter jag och putsar på racerlindan och har inte ens köpt stänkskärmar till crossen.

Jag vet att när snön väl anlänt så står jag där med utsträckt tunga och är lycklig som jag bara kan vara vintertid men just nu, denna afton är jag inte redo än.

Är ni?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Men när vintern väl kommer… Då finns det inget härligare än att åka en fantastisk vinterdistans på bygdens nya, oupptäckta vägar där ingen landsvägscykel satt sitt hjul, i ett helt vitt landskap! Sån aha-upplevelse förra året.
    Men fram tills det kan vi ta vara på den långa hösten på bästa sätt :)

  2. Åh jag har delad åsikt! Längtar efter det vackra, efter snön och efter den mysiga kylan. Men ser inte alls fram emot slasket, det blöta och den dåliga kylan. Men jag tror nog att det bra överväger det dåliga! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.